Ознака: амбасада

АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИНА Н.Е. ДЕЈВИД ГИР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИНА Н.Е. ДЕЈВИД ГИР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Денеска, Амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, Н.Е. Дејвид Гир е во официјална посета на Општина Кочани. Најпрвин беше остварена средба со градоначалникот Љупчо Папазов во салата за состаноци во Општина Кочани. На средбата градоначалникот ги презентираше состојбите и можностите, природните ресурси со кои располага Општина Кочани, како и правецот во кој ќе…

АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДОРКА КЕЈТ МЕРИ БРНЗ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА КОЧАНИ

АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДОРКА КЕЈТ МЕРИ БРНЗ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов ја прими во официјална посета амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Кејт Мери Брнз. По повод почетокот на проектот за реставрацијата и конзервација на Споменикот на слободата, Н.Е. Брнз се запозна со потенцијалите за развој и состојбите во Кочани. Градоначалникот Папазов ги претстави локалните економските капацитети и услови за стопанисување,…

ТУРСКИОТ АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

ТУРСКИОТ АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

Денеска градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов одржа работен состанок со турскиот амбасадор во Република С. Македонија, Хасан Мехмет Секизќок. На работната средба во просториите на општинската зграда најпрвин беа презентирани потенцијалите на Општина Кочани, културните наследства и опциите за проекти за напредок кои можат да бидат финансирани од Турската агенција за соработка и координација…

ТРАДИЦИОНАЛЕН СЛОВЕНСКИ ПЧЕЛНИК ПОДАРОК ЗА УКИМ ЗЕМЈОДЛСКИ ИНСТИТУТ ЕДИНИЦА ЗА ОРИЗ ВО КОЧАНИ

ТРАДИЦИОНАЛЕН СЛОВЕНСКИ ПЧЕЛНИК ПОДАРОК ЗА УКИМ ЗЕМЈОДЛСКИ ИНСТИТУТ ЕДИНИЦА ЗА ОРИЗ ВО КОЧАНИ

Во присуство на Амбасадорот на Република Словенија во Република Северна Македонија  Милан Предан, Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев, Претседателот на пчеларската асоцијација на Република Словенија Боштјан Ноч,  Министерот за земјоделство на Република Северна Македонија Трајан Димковски, голем број гости, и одгледувачи на пчели, денес во дворот на УКИМ Земјоделски Институт единица за ориза во…