072-275-643; 078-429-902; 033-279-900

„ЈУМИС“ дооел – Кочани

Објавува оглас за вработување за следниве работни позиции:

 • Работник за материјално сметководство
 • Монтажери на мебел
 • Тапетари / припремачи

Со работно искуство или без работно искуство.
Заинтересираните лица можат да се јават директно во фабриката или да не контактираат на телефон/email:
- 078/ 27 55 26
- export@jumisluxury.mk

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Поради зголемениот обем на работа Конфекција Алекс од Кочани нуди вработување на текстични работнички. Тел за контакт: 078/451-796

СЕ ПРОДАВА

Се продава куќа (приземје и кат) на ул. „Коста Рацин“ бр. 1 заедно со дворно место, гаража и помошна просторија близу до училиште, градинка и пазар.
Контакт: 070-213-606

ОО СДСМ – КОЧАНИ: ПОМИНАА ДВЕ ГОДИНИ ОД МАНДАТОТ НА ПАПАЗОВ И ДПМНЕ – НЕМА ПРОЕКТИ, НЕМА РЕЗУЛТАТИ

ОО СДСМ – КОЧАНИ: ПОМИНАА ДВЕ ГОДИНИ ОД МАНДАТОТ НА ПАПАЗОВ И ДПМНЕ – НЕМА ПРОЕКТИ, НЕМА РЕЗУЛТАТИ

Почитувани, Поминаа 2 години, половина од мандатот како локална власт на Папазов и ДПМНЕ во Кочани. Заклучокот е поразителен – ДПМНЕ ги изневери граѓаните. Нема проекти, нема резултати! Безброј нереализирани изборни ветувања дадени пред граѓаните, безброј нереализирани проекти во изборната програма на градоначалникот. Каде е катната гаража? Каде е новиот градски парк? За изградба на…

НОЕМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 33 КРВНИ ЕДИНИЦИ

НОЕМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 33 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовна ноемвриска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 33 крводарител од кои 9 лица до 30 годишна возраст и шест првократни дарители….

НА БАЛКАНСКАТА ОЛИМПИЈАДА ЗА ЈУНИОРИ ПО ИНФОРМАТИКА, БРОНЗЕН МЕДАЛ ЗА ВЛАДИМИР ГРЧЕВ ОД КОЧАНИ

НА БАЛКАНСКАТА ОЛИМПИЈАДА ЗА ЈУНИОРИ ПО ИНФОРМАТИКА, БРОНЗЕН МЕДАЛ ЗА ВЛАДИМИР ГРЧЕВ ОД КОЧАНИ

На 16-тата Балканска олимпијада за јуниори по информатика која изминатиот викенд се одржа во Хотел „Сириус“ во Струмица, Владимир Грчев го освои бронзениот медал. Инаку Владимир Грчев е ученик во осмо одделени во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ од Кочани а на Балканската олимпијада за јуниори беше дел од Македонскиот тим со уште петмина натпреварувачи….

ВО ЈОУ БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ ОД КОЧАНИ ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ВО ЈОУ БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ ОД КОЧАНИ ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Во пресрет на 3 декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, ЈОУ Библиотека „Искра“ го одбележа со промоција на две книги за деца со реализација на интерактивни-инклузивни работилници. Првата книга со наслов Приказна за две деца-Посебностите се ретки, чувајте ги и учете од нив од авторката Наташа Брезовска-Богоевска, инспирирана и поврзана токму со деца-ученици со…

НОВА ПРОМОЦИЈА НА ИЗВИДНИШТВОТО ВО КОЧАНИ

НОВА ПРОМОЦИЈА НА ИЗВИДНИШТВОТО ВО КОЧАНИ

Денес во ООУ „Крсте Мисирков“ во Оризари беше извршена презентација за извидничкото движење. Презентацијата беше спроведена во две сесии. Првата беше наменета за учениците од одделенска настава, а втората за предметна настава. Презентацијата ја спроведоа тројца поискусни членови и двајца старешини од ИО „Ластовица“ од Кочани. За време на двете сесии на учениците им беа…

КОЧАНИ ОСТАНУВА ВО НАЈТРАНСПАРЕНТНИТЕ ОПШТИНИ СПОРЕД ИНДЕКСОТ НА ФИСКАЛНА  ТРАНСПАРЕНТНОСТ

КОЧАНИ ОСТАНУВА ВО НАЈТРАНСПАРЕНТНИТЕ ОПШТИНИ СПОРЕД ИНДЕКСОТ НА ФИСКАЛНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ

Според истражувањето на фискалната транспарентност на општините, реализирано во рамките на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите, Општина Кочани и во 2023 година останува во групата најтранспарентни општини и го следи општиот тренд на постојано подобрување. Во фискалната 2022/23 година, Општина Кочани се вбројува во категоријата на  десетте најтранспарентни општини…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.11.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.11.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

За Четврток (30.11.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 13:00 часот:  Објект на фирма „Жанет Експорт“ на улица „Украинска“ и соседните објекти и објект на фирма „Дан Сан“ на улица „Унгарска“. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ОСТАНУВААТ ВЕРНИ НА ТРАДИЦИЈАТА, ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 29-ТИ НОЕМВРИ

ОСТАНУВААТ ВЕРНИ НА ТРАДИЦИЈАТА, ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 29-ТИ НОЕМВРИ

Членовите на Здружението на Граѓани  „Јосип Броз Тито“ од Кочани, и денес како и години на назад одбележаа уште еден голем празник кои сите со гордост го празнуваа и почитуваа во времето на  Југославија, денес на достоинствен начин го прославија 29-ти Ноември, роденденот на Југославија. Членовите на ЗГ „Јосип Броз Тито“ најпрвин се собраа во…

ОГЛАС
Се продава стан во зграда меѓу улиците „1-ви Мај“ и „Роза Петрова“ во Кочани
Контакт: 078/200-173