Филм

КОЧАНИ БЕШЕ ДОМАЌИН НА 52. ДРЖАВЕН ФЕСТИВАЛ НА АМАТЕРСКИ ФИЛМ НА МАКЕДОНИЈА

КОЧАНИ БЕШЕ ДОМАЌИН НА 52. ДРЖАВЕН ФЕСТИВАЛ НА АМАТЕРСКИ ФИЛМ НА МАКЕДОНИЈА

Во организација на Кино сојузот на Македонија и Народна техника на Македонија, во петокот, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани се одржа 52. Државен фестивал на аматерски филм на Македонија. Златна плакета во категоријата документарен филм и Златна плакета за монтажа доби филмот „Трпејца“ на авторот Томе Љушев од Охрид; Златна плакета за краток…

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА 52. ДРЖАВЕН ФЕСТИФАЛ НА АМАТЕРСКИ ФИЛМ НА МАКЕДОНИЈА

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА 52. ДРЖАВЕН ФЕСТИФАЛ НА АМАТЕРСКИ ФИЛМ НА МАКЕДОНИЈА

В петок, на 20 октомври, со почеток во 19 ч., во салата на Мултикултурниот центар во Кочани ќе се одржи 52. Државен фестивал на аматерски филм на Македонија. Во организација на Кино сојузот на Македонија и Народна техника на Македонија пред кочанската публика ќе бидат прикажани аматерски филмови изработени на конкурсот  за 52. ДФНФ во…

ВО ВТОРНИК КИНО ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ „ШТО Е ТОА ЖЕНА“

ВО ВТОРНИК КИНО ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ „ШТО Е ТОА ЖЕНА“

Коалицијата за заштита на децата и Елеуса Фондација стапија во потесна соработка со цел да го донесат пред македонската публика филмот „Што е тоа жена?“ на Мет Волш. Тоа е филм кој е спој на документарец со хумористични нишки, во кој се разработува современата тема околу правата на жените, значењето на жената во општеството и…

НА 15 НОЕМВРИ ВО КОЧАНИ – И ЈАС СУМ ТУКА И ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ „МОДНА РЕВИЈА“

НА 15 НОЕМВРИ ВО КОЧАНИ – И ЈАС СУМ ТУКА И ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ „МОДНА РЕВИЈА“

Изложбата на фотопортрети „И јас сум тука“ на авторите Тоше Огњанов и Сребра Ѓорѓијевска ќе биде отворена на 15 ноември во 18 часот во Градската библиотека „Искра“ во Кочани. Вклучува 20 лица со посебни потреби од повеќе градови од Македонија на различна возраст, а портретите се придружени и од приказни посветени на нив. На настанот…