All Posts By Славчо Ивановски

ПРОБЛЕМОТ ЗА СИТЕ ПОСЕБНО ЗА ДЕЦАТА Е АГРЕСИВНОСТА НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Читател ни испрати краток допис со молба да истиот го објавиме бидејќи како што наведува во текстот стравот посебно за дечињата од агресивноста на кучињата скитници  е голем „Бидејќи сте портал од информативен карактер би ве замилила да го објавите овој мој пост кој се однесува на мојата загриженост за кучињата скитници. Ве замолувам од…

ОД ПЕТОК СИТЕ УЧЕНИЦИ ЌЕ КОРИСТАТ ЈАВЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Од Петок сите ученици ќе користат јавен автобуски превоз на сите релации кои учениците ги следува. Имено превозот на некои ученици досега не се реализираше целосно од причина што за дел од релациите не беше обезбеден превозник а се поради неповолните цени што беа понудени од училиштата а не беа прифатени од страна на превозниците….

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

На 16 октомври 2023 година (понеделник), во салата на Мултикултурниот центар, со почеток од 18 ч., Општина Кочани ќе реализира јавна расправа за прибирање предлози од граѓаните за  креирање на Буџетот за 2024 година. На консултативната средба, граѓаните ќе имаат можност да предложат проекти од развојните програми: за градежно земјиште, за водоводна, атмосферска и фекална…

ЈАВЕН ПОВИК ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА УЧЕСТВО ВО КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

Општина Кочани го започнува процесот на креирањето на Буџетот за 2024 година. Со цел јавноста да се вклучи во овој процес, односно да се имаат предвид потребите на граѓаните, Општина Кочани упатува јавен повик до институциите, здруженија на граѓани и поединци за доставување предлози од поширок интерес на заедницата и конструктивни идеи за активности. Предлозите…

ВО ПРВАТА СЕДМИЦА ОД ПЕТИЦИЈАТА СОБРАНИ 1.800 ПОТПИСИ!

За само една седмица се собрани 1800 потписи за Петицијата “НЕ на родовата идеологија во училиштата и актите и документите во Општина Кочани”. Кочанчани со оваа голема поддршка на Петицијата покажаа колку силно и одлучно се спротивставуваат на ова зло со кое родовите идеолози и пропагандасти сакаат да ни ги одземат традиционалните семејни вредности и…

„ГО-КА СПОРТ“ ИМ ПОДАРИ 10 ТОПКИ НА МЛАДИНСКИТЕ ШКОЛИ НА „ОСОГОВО“

Сопственикот на компанијата „Го-ка Спорт“ Горан Петров вечерва ги зарадува фудбалерите од младинските погони на ФК „Осогово“. Имено тој на тренерите Тоде Митев и Сашко Атанасов им предаде 10 топки за да можат дечињата да ги користат во тренажниот процес. Инаку компанијата „Го-ка Спорт“ со вакви гестови на добра волја досега има зарадувано и други…

ДОБРИ ДОМАЌИНИ СЕ ПОКАЖАА ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО МОЈАНЦИ

Годинава, во склоп на 32. издание на манифестацијата „Денови на Кочанскиот ориз“ село Мојанци беше дел од организацијата. Имено последниот ден од манифестацијата зажнејувањето, вршењето на гумно и прогласувањето на најуспешниот оризопроизводител за 2022 година, а сето тоа проследено со културно-забавен дел се случи во Мојанци. И веднаш да кажеме дека жителите на ова Кочанско…

ИРАЧИТЕ НА „СЛОГА 1934“ ОНА ШТО ГО ВЕТИЈА, ВО ЦЕЛОСТ ГО ИСПОЛНИЈА

Се одиграа натпреварите од 3-тото коло во Трета Фудбалска Лига – Исток.  По еден триумф за домашните и гостинските екипи а на два натпревара немаше победник. Иако играчите на „Слога 1934“ соочени со многу проблеми и цела седмица без тренинзи, она што го ветија пред натпреварот во целост го реализираа, одиграа натпревар за своја душа,…

НАЈАВА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЛЕТО СО МИРИС НА ЈАСМИН“

Во организација на ЛК „Копнеж“ и ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани, денес (Понеделник) со почеток во 16:00 часот во просториите на библиотеката ќе биде промовирана книгата „Лето со мирис на јасмин“ од авторот Анче Пешева. Рецензент на книгата е Симеон Лихвинцев а модератот Катарина Петрова. Промотор: Славица Цветкова. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И …

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 03.10.2023 ГОДИНА (ВТОРНИК)

За Вторник (03.10.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 10:00 – 12:00 часот: Хотел „Амор“, објекти околу „Прима“ и „Нова Трговија салон“, Објекти околу Хотел „Национал и сервис „Сости“, објекти на потегот од конфекција „Алекс-3 до хотел „Нацонал“ и „Дени Милк“.. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ …