Граѓани

ЖИТЕЛИТЕ ОД „ИЛИНДЕНСКА“ СО ПОКАНА ДО НАДЛЕЖНИТЕ – ЕДНАШ ПОВОЗЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ВОЗИЛА  НИЗ НАШАТА УЛИЦА

ЖИТЕЛИТЕ ОД „ИЛИНДЕНСКА“ СО ПОКАНА ДО НАДЛЕЖНИТЕ – ЕДНАШ ПОВОЗЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ВОЗИЛА НИЗ НАШАТА УЛИЦА

Жителите од улицата „Илинденска“ од Кочани по втор пат реагираат оваа година, по она што се гледа на фотографиите, оправдано. Првата мивна реакција со отворено писмо беше кон средината на месец Јули оваа година, но и после четири месеци ништо од нивните барања не беше реализирано затоа деновиве испратија нова реакција во која се вели:…

„ИНТ ТРЕЈД ДООЕЛ“ ОД КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ДВА ЛАПТОПИ НА „БИСТРИ УМОВИ“

„ИНТ ТРЕЈД ДООЕЛ“ ОД КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ДВА ЛАПТОПИ НА „БИСТРИ УМОВИ“

„ИНТ Трејд Дооел“ од Кочани донираше 2 лаптопи на „Бистри Умови“ кои ќе бидат наменети за учениците (натпреварувачи) кои се во Македонскиот тим на Балканска Јуниорска Олимпијада по Информатика, за која оваа година домаќин е нашата Држава. Олимпијадата почнува овој викенд и ќе се одржува во Хотел „Сириус“ во Струмица , каде што во организацијата…

ГРАЃАНСКА РЕАКЦИЈА – ЗАПОЧНАТО А НЕДОВРШЕНО

ГРАЃАНСКА РЕАКЦИЈА – ЗАПОЧНАТО А НЕДОВРШЕНО

Станари што живеат во зградата кај „Градската аптека“ испратија допис поткрепен со фотографии во кој се вели: Ќе ве молиме да го објавите овај допис. Паркингот зад зградата на градската аптека започна да се асфалтира минатиот месец, поточно на 27 септември и сеуште не е завршен. Пред една недела си ги собраа машините кои беа…

СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

Следбениците и поддржуваните на ликот и делото на Маршалот на некогашна Југославија Јосип Броз Тито, Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани со положување на свежо цвеќе на бистите на Раде Кратовче и Љупчо Сантов, како и на споменикот на Претседателот на Крушевската Република Никола Карев, поставени во „Паркот на Револуцијата“, на симболичен начин…

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ – КОЧАНИ СО РЕАКЦИЈА ДО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ – КОЧАНИ СО РЕАКЦИЈА ДО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“

Почитувани наши сограѓани, почитувани организатори на годинешната манифестација „Денови на Кочанскиот ориз“. Ние како здружение упатуваме голема забелешка на непочитувањето на имињата на улиците и објектите кои се дел од историјата на Македонскиот народ. За што станува збор. Имено ја прочитавме поканата која организаторите на манифестацијата ја имаат испратено до одредени медиуми и згрозени сме…

НА 6.ОКТОМВРИ НОВ ПРОТЕСТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПОЗАДИ „БЕЛИ МУГРИ“

НА 6.ОКТОМВРИ НОВ ПРОТЕСТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПОЗАДИ „БЕЛИ МУГРИ“

Иницијативниот одбор на пензионерите во променет состав, кои протестираат поради ниските пензии, и бараат линеарно зголемување, сега веќе од 5.000 денари и определување минимална пензија од најмалку 20.000 денари, најави нов протестен собир за петок, 06. Октомври, во 17 часот. Протестот ќе се одржи во паркот позади ЦК „Бели Мугри“, а пред присутните ќе се…

ПРОБЛЕМОТ ЗА СИТЕ ПОСЕБНО ЗА ДЕЦАТА Е АГРЕСИВНОСТА НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

ПРОБЛЕМОТ ЗА СИТЕ ПОСЕБНО ЗА ДЕЦАТА Е АГРЕСИВНОСТА НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Читател ни испрати краток допис со молба да истиот го објавиме бидејќи како што наведува во текстот стравот посебно за дечињата од агресивноста на кучињата скитници  е голем „Бидејќи сте портал од информативен карактер би ве замилила да го објавите овој мој пост кој се однесува на мојата загриженост за кучињата скитници. Ве замолувам од…

ВО ПРВАТА СЕДМИЦА ОД ПЕТИЦИЈАТА СОБРАНИ 1.800 ПОТПИСИ!

ВО ПРВАТА СЕДМИЦА ОД ПЕТИЦИЈАТА СОБРАНИ 1.800 ПОТПИСИ!

За само една седмица се собрани 1800 потписи за Петицијата “НЕ на родовата идеологија во училиштата и актите и документите во Општина Кочани”. Кочанчани со оваа голема поддршка на Петицијата покажаа колку силно и одлучно се спротивставуваат на ова зло со кое родовите идеолози и пропагандасти сакаат да ни ги одземат традиционалните семејни вредности и…

„ГО-КА СПОРТ“ ИМ ПОДАРИ 10 ТОПКИ НА МЛАДИНСКИТЕ ШКОЛИ НА „ОСОГОВО“

„ГО-КА СПОРТ“ ИМ ПОДАРИ 10 ТОПКИ НА МЛАДИНСКИТЕ ШКОЛИ НА „ОСОГОВО“

Сопственикот на компанијата „Го-ка Спорт“ Горан Петров вечерва ги зарадува фудбалерите од младинските погони на ФК „Осогово“. Имено тој на тренерите Тоде Митев и Сашко Атанасов им предаде 10 топки за да можат дечињата да ги користат во тренажниот процес. Инаку компанијата „Го-ка Спорт“ со вакви гестови на добра волја досега има зарадувано и други…

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС И МАСОВНА ПОДРШКА НА ПЕТИЦИЈАТА

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС И МАСОВНА ПОДРШКА НА ПЕТИЦИЈАТА

Почнувајќи од понеделник, 25 септември 2023 година, здружението на граѓани „Родителски фронт“ започнa со собирање потписи за Петицијата „НЕ за родовата идеологија во училиштата, актите и документите на Општина Кочани“. Во период од само 6 часа, или по прецизно за трите дена од по два часа, веќе е достигната бројка од 1000 потписи, со што…