Забава

„ROTARY RUN“ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАНА НА НАЈВИСОКО НИВО

„ROTARY RUN“ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАНА НА НАЈВИСОКО НИВО

Во организација на „Ротари Клуб Кочани-Виница“ а со поддршка на  Општина Кочани, УСАИД, Фондацијата за локален развој – Штип како и други спонзори денес низ улиците на Кочани се одржа „Rotary run“ трката на која учествуваа повеќе од 270 натпреварувачи. Се трчаше на 5 и 10 километри во машка и женска конкуренција и како новина…

КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

Под мотото „Младите трчаат“ денес по Зрновскиот кањон се одржа крос кантри трка на која учествуваа младите од општината. Поради специфичноста на кањонот обезбедувањето и беше доверено на ДПСС (Доброволна Планинска Спасителска Служба) од Кочани која беше присутна со 10 спасители. Трката помина во најдобар ред а Медицинскиот тим кој исто така беше задолжен да…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ПО ПОВОД ОДРЖУВАЊЕТО НА ROTARY RUN 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ПО ПОВОД ОДРЖУВАЊЕТО НА ROTARY RUN 2023

Почитувани сограгани, во недела 28.09.2023 година ќе се одржи Rotary Run 2023, урбана трка по улиците во централното градско подрачје. Ротари трката во Кочани ќе се одвива на улиците: Теодосија Паунов, ул. Никола Карев, ул. Маршал Тито и ул. Кеj на револуциjата. Стартот и целта на трката ќе бидат пред градскиот парк односно на крстосницата…

СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Со свечена академија, ООУ „Свети Кирил и Методиј“ – Кочани го одбележа патрониот празник. На свеченоста беа доделени награди на учениците Давид Димитров и Владимир Грчев, за постигнати значајни резултати на државни и на меѓународни натпревари по математика и информатички науки. За ученик на генерацијата е прогласен Павел Монев. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА …

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ПОКАНА НА ПРЕТСТАВА

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ПОКАНА НА ПРЕТСТАВА

Почитувани граѓани на Општина Кочани ве покануваме на представа која ќе се одржи на 26.05.2023год. (петок) во НУЦК ,,Бели Мугри” – Кочани во 16:30 часот која ја организира ООУ ,,Никола Карев” – Кочани подржана од ДАФ под менторство на наставничката Кате Синадинова и нејзините сорботници наставниците Љупка Стојменова Ангелина Катмерова Алексова и Радмила Божиновска со…

НАЈАВА: МАКЕДОНСКО-СРПСКАТА ХИТ КОМЕДИЈА „ОБВИНИТЕЛКА“ И ВО КОЧАНИ

НАЈАВА: МАКЕДОНСКО-СРПСКАТА ХИТ КОМЕДИЈА „ОБВИНИТЕЛКА“ И ВО КОЧАНИ

Национална установа- Центар за култура  “Бели мугри”- Кочани Ве известува дека в сабота- 20.05.2023 година со почеток во 20 часот ќе биде изведена македонско-срската хит комедија  ОБВИНИТЕЛКА. Единствената изведба во Кочани, сите заинтересирани ќе можат да ја проследат само во овој термин. Влез 200 денари Карти на билетара во институцијата Работно време на билетарницата. Работно време…

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

Во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани денес се одржа 21-та Регионална ревија на песни, музика и игри на пензионерите од Источниот регион. Домаќин беше Здружението на пензионери од Кочани, а освен домаќините настапија и пензионерите од Здруженијата на пензионери од Берово, Делчево, Македонска Каменица, Виница и Пехчево.   Ревијата се организира во рамките на…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРИЕМ ЗА ГОСТИТЕ НА ФОЛКЛОРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ“

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРИЕМ ЗА ГОСТИТЕ НА ФОЛКЛОРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ“

Претставниците на фолклорни ансамбли од Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина и од Словенија, коишто учествуваат на десеттото издание на Меѓународниот фолклорен фестивал „Ѓурѓовденски обичаи“, имаа прием кај градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов. Во пријатна атмосфера, разменија впечатоци и мислења за самиот фестивал, на кој некои од нив учествуваат по петти пат. Притоа тие…

ОД 4 ДО 7 МАЈ ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА „ТРАДИЦИОНАЛНИ ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ, ПЕСНИ И ОРА“

ОД 4 ДО 7 МАЈ ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА „ТРАДИЦИОНАЛНИ ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ, ПЕСНИ И ОРА“

Годинава од 04-07 Мај ќе се одржи 10. издание на меѓународниот фолклорен фестивал „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи, песни и ора“. И годинава на програмата се фолклорните концерти што ќе се одржат во Зрновци и Оризари. Петок (05.05.2023 година) домаќин е Зрновци. Во 15:30 часот е дефилето на учесниците а веќе во 16:00 часот се Традиционалните Ѓурѓовденски…

БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ЗАЕДНИЧКА ДРУЖБА СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ЗАЕДНИЧКА ДРУЖБА СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Во спортската сала при ООУ „Никола Карев“ – Кочани денес борачите на „Спартак“ имаа дружба со децата со посебни потреби. На своите другарчиња борачите им презентираа борби на душекот а потоа ги одработуваа вежбите кои дечињата со посебни потреби ги учат, кои пак им возвратија со неколку борби. Заедничките вежби беа убава прилика и едните…