Ознака: бездомници

МЕЃУОПШТИНСКИОТ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ОЧЕКУВА ДЕЦАТА ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ

МЕЃУОПШТИНСКИОТ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ОЧЕКУВА ДЕЦАТА ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ

Несекојдневната слика која во последните два месеци која ги потресува кочанчани се децата бездомници кои и во овие вечерни часови спијат на отворен простор, под скалите на картони. Денес во разговор со надлежните од Јавна Установа „Меѓуоштински центар за социјални работи“ – Кочани дознаваме дека тие се запознаени со случајот и веќе упатиле известување до…

ЌЕ МУ ПОМОГНЕ ЛИ НЕКОЈ ОД НАДЛЕЖНИТЕ НА ОВА ЛИЦА?

ЌЕ МУ ПОМОГНЕ ЛИ НЕКОЈ ОД НАДЛЕЖНИТЕ НА ОВА ЛИЦА?

„Пред малку поминав во трговскиот центар. Спроти Телекабел има лице замотано во ќебе како лежи на бетонот. Дете ли е што ли е, живо ли е или не не знам само поминав и го фотографирав со цел надлежните служби да излезат на терен и да си ја работат работата за која се платени. Интересно ми…