Ознака: борење

МАКЕДОНИЈА, СРБИЈА И ХРВАТСКА СО ЗАЕДНИЧКА АКАДЕМИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА БОРЕЊЕТО

МАКЕДОНИЈА, СРБИЈА И ХРВАТСКА СО ЗАЕДНИЧКА АКАДЕМИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА БОРЕЊЕТО

За време на викендот во Пореч (Република Хрватска), Претседателот на БФРСМ Дејан Богданов, Техничкиот Секретар Драгана Савева и член на Управниот Одбор Викторија Кукушев присуствуваа на заеднички состанок со Претседателот на Хрватската Боречка Федерација Влаго Бреговиќ и Претседателот на Боречката Федерација на Србија Жељко Трајковиќ. Инаку ова беше првиот состанок на кој се дебатираше за…

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА СТОЛЕ ЕФТИМОВ ВО ТИРАНА

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА СТОЛЕ ЕФТИМОВ ВО ТИРАНА

Столе Ефтимов како член на Македонската репрезентација во борење го освои златниот медал на Меѓународниот турнир во борење „Мухамед Мало“ кој од 12 до 15 овој месец се одржа во Тирана (Албанија). Ефтимов првото место го освои во категоријата на борачи до 97 килограми. Тој имаше три борби и исто толку победи. Во првата борба…

ТРЕНЕРИТЕ И СУДИИТЕ ПОБОГАТИ СО НОВИ ЗНАЕЊА ОД КУРСОТ ПО БОРЕЊЕ ШТО СЕ ОДРЖА ВО КОЧАНИ

ТРЕНЕРИТЕ И СУДИИТЕ ПОБОГАТИ СО НОВИ ЗНАЕЊА ОД КУРСОТ ПО БОРЕЊЕ ШТО СЕ ОДРЖА ВО КОЧАНИ

Четириесет тренери и петнаесет судии учествуваа на годинешниот курсот во борење кој во организација на БФРСМ (Боречка Федерација на Република Северна Македонија) и УВВ (Светска Боречка Асоцијација) од 02-09 Мај се одржа во Кочани. Курсот опфаќаше два дела, теорија и пракса а него го водеа лиценцирани едукатори од Светската Боречка Асоцијација. Со тренерите работеше Георги…

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА КУРС ЗА ТРЕНЕРИ И СУДИИ ВО БОРЕЊЕТО

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА КУРС ЗА ТРЕНЕРИ И СУДИИ ВО БОРЕЊЕТО

Во организација на БФРСМ (Боречка Федерација на Република Северна Македонија) и УВВ (Светска Боречка Асоцијација) од 02-09 Мај, Кочани ќе биде домаќин на курс за тренери и судии. Секој боречки клуб од Македонија ќе го застапуваат по двајца тренери. Од 02.мај започнува курсот за тренерите чиј едукатор ќе биде Георги Средков од Бугарија, додека курсот…

ВЛАДИМИР ЕГОРОВ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО БОРЕЊЕ

ВЛАДИМИР ЕГОРОВ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО БОРЕЊЕ

Убави вести пристигнаа од Будимпешта. Борачот на БК „Балканец“ од Штип Владимир Егоров е Европски Шампион во категоријата до 57 килограми. Егоров пред малку во големото финале успеа да го совлада борачот од Азербејџан Алиабаз разаде со 8:6  и да го освои златниот медал. Инаку Егоров во 1/4 финалето го совлада претставникот на Германија со…

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ВО БОРЕЊЕ

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ВО БОРЕЊЕ

Од денес па се до заминувањето на Европското Првенство Кочани ќе биде домаќин на Репрезентацијата на Македонија во борење. Владимир Егоров (57), Бесир Алили (61), Фати Весејли (70), Дејан Митров (79) и Могамедгаџи Нуров (97) заедно со селекторот Бобан Данов во „градот на оризот“ ќе го поминат последниот филтер пред почетокот на Европското Првенство кое…

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ ЗА ПИОНЕРИ/КИ У-15 СО 160 НАТПРЕВАРУВАЧИ ОД 15 КЛУБОВИ

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ ЗА ПИОНЕРИ/КИ У-15 СО 160 НАТПРЕВАРУВАЧИ ОД 15 КЛУБОВИ

И вториот ден од овој викенд беше ден на борењето во Кочани. Во организација на БФРСМ (Боречката Федерација на Република Северна Македонија) а со техничка организација на БК „Спартак“ – Кочани, с е одржа Државното првенство за пионери/ки У-15. На првенството во двете конкуренции учествуваа 160 натпреварувачи од 15 клубови. Домаќинот „Спартак“ учествуваше со двајца…

ПО ДЕСЕТ ГОДИНИ КОЧАНИ ЦЕНТАР НА БОРЕЊЕТО ВО МАКЕДОНИЈА

ПО ДЕСЕТ ГОДИНИ КОЧАНИ ЦЕНТАР НА БОРЕЊЕТО ВО МАКЕДОНИЈА

Благодарение на новите луѓе што влегоа во БК „Спартак“ и на новите ветрови што дуваат во најтрофејниот клуб во Кочани, денес во организација на БФРСМ (Боречка Федерација на Република Северна Македонија) а со техничка организација на БК „Спартак“, Кочани беше центар на борењето во Македонија. По десет години во салата „Сашо Лазарев – Чапо“ во…

ВО САБОТА И НЕДЕЛА КОЧАНИ ЌЕ БИДЕ ЦЕНТАР НА БОРЕЊЕТО ВО МАКЕДОНИЈА

ВО САБОТА И НЕДЕЛА КОЧАНИ ЌЕ БИДЕ ЦЕНТАР НА БОРЕЊЕТО ВО МАКЕДОНИЈА

По десет години пауза конечно Кочани ќе може да биде домаќин на Државно првенство во борење. Имено во Сабота и Недела „градот на оризот“ ќе биде центар на борењето во Македонија поради одржувањето на Државното првенство за пионери/ки  У-15 и јуниори/ки У-20. Организатор на Државното првенство е Боречката Федерација на Република Северна Македонија а технички…

СТОЛЕ ЕФТИМОВ ДРЖАВЕН  ШАМПИОН ДО 97 КИЛОГРАМИ

СТОЛЕ ЕФТИМОВ ДРЖАВЕН ШАМПИОН ДО 97 КИЛОГРАМИ

Некогашниот борач на „Спартак“ од Кочани Столе Ефтимов кој моментно ги брани боите на БК „Балканец“ од Штип се закити со титулата Државен шампион по одличниот резултат што го оствари денес на „Државното првенство во борење слободен стил за сениори“. Ефтимов настапи во категоријата до 97 килограми и имаше импресивен настап бидејќи во сите пет…

 • 1
 • 2