Ознака: буџет

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

На 16 октомври 2023 година (понеделник), во салата на Мултикултурниот центар, со почеток од 18 ч., Општина Кочани ќе реализира јавна расправа за прибирање предлози од граѓаните за  креирање на Буџетот за 2024 година. На консултативната средба, граѓаните ќе имаат можност да предложат проекти од развојните програми: за градежно земјиште, за водоводна, атмосферска и фекална…

ЈАВЕН ПОВИК ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА УЧЕСТВО ВО КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

ЈАВЕН ПОВИК ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА УЧЕСТВО ВО КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

Општина Кочани го започнува процесот на креирањето на Буџетот за 2024 година. Со цел јавноста да се вклучи во овој процес, односно да се имаат предвид потребите на граѓаните, Општина Кочани упатува јавен повик до институциите, здруженија на граѓани и поединци за доставување предлози од поширок интерес на заедницата и конструктивни идеи за активности. Предлозите…

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ГРАЃАНИТЕ – ГОЛЕМ БРОЈ ПРЕДЛОЗИ ЗА ОФОРМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА 2О23 ГОДИНА

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ГРАЃАНИТЕ – ГОЛЕМ БРОЈ ПРЕДЛОЗИ ЗА ОФОРМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА 2О23 ГОДИНА

Во текот на изминатиот викенд 10 и 11 декември, во салата за состаноци на Општина Кочани беа спроведени Отворени денови за средби со граѓаните, на кои присутните имаа можност да предложат идеи и проекти за оформување на Буџетот за 2023 година. Во Отворени денови се приклучија голем број граѓани и беа забележани голем број на…

НА 10 И 11 ДЕКЕМВРИ СЛЕДНИ СРЕДБИ НА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ОД ГРАЃАНИТЕ

НА 10 И 11 ДЕКЕМВРИ СЛЕДНИ СРЕДБИ НА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ОД ГРАЃАНИТЕ

Во текот на изминатиот викенд 3 и 4 декември, во просториите на Општина Кочани беа спроведени Отворени денови за средби со граѓаните, на кои присутните имаа можност да предложат идеи и проекти за оформувањето на Буџетот за 2023 година. Воедно се известуваат граѓаните дека Отворени денови за средби со граѓаните за прибирање предлози за следната…

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ – БУЏЕТ ЗА 2023 ГОДИНА

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ – БУЏЕТ ЗА 2023 ГОДИНА

Отворени денови за предлози и идеи од граѓаните за следниот општински буџет Во пресрет на оформувањето на Буџетот за 2023 година, на 3 и 4 декември Општина Кочани организира Отворени денови за средби со граѓаните, на кои тие ќе може да предложат идеи и проекти за следната буџетска година. Воедно, граѓаните ќе имаат можност да…

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ БУЏЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2023 ГОДИНА

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ БУЏЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2023 ГОДИНА

Согласно одредбите од Законот за Локалната самоуправа и Законот за Буџет, Општина Кочани организира Јавна расправа по програмите и нацрт-буџетот за 2023 година. Граѓаните ќе можат да расправаат и да даваат предлози од јавен интерес поврзани со надлежностите на Локалната самоуправа: урбанистичко (урбано и рурално) планирање и уредување на просторот и уредување на градежното земјиште;…

ГРАЃАНИТЕ СО СВОИ  ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

ГРАЃАНИТЕ СО СВОИ ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

Во петокот, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, Општина Кочани организираше јавна расправа по нацрт-буџетот за 2022 година. Во присуство на граѓани, претставници на здруженија, клубови и институции, општинските служби ги презентираа буџетските проекции преку повеќе програми. Интересот на граѓаните беше насочен кон прашања од различни области што се во надлежност на локалната самоуправа:…