Ознака: градежни активности

СЕ ГРАДАТ ПОТПОРНИ ЅИДОВИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО КОЧАНИ

СЕ ГРАДАТ ПОТПОРНИ ЅИДОВИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО КОЧАНИ

Деновиве во тек е изградбата на армирано-бетонски потпорни ѕидови, на неколку локации во Кочани. Во Бели се гради потпорен ѕид на влезот во селото во должина од 50 м, кој ја дели сообраќајницата од селските гробишта, градба со која се создава и простор за движење на пешаците. На улицата „Пролетерски бригади“ во Кочани, изграден е…

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО „ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА“ И „УСОВА ЧЕШМА“

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО „ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА“ И „УСОВА ЧЕШМА“

На неколку локации во општина Кочани се одвиваат градежни активности за уредување на патната и комуналната инфраструктура. Во Лесна Индустрија се поставени цевки за атмосферска и фекална канализација и веќе се работи на машински ископ за порамнување на теренот за изградба на улицата „Новопроектирана 1“. Тековните работи ги изведува „Калина“ од Оризари, а во наредниот…

БЕТОНИРАЊЕ НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ И ПОПЛОЧУВАЊЕ ТРОТОАРИ

БЕТОНИРАЊЕ НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ И ПОПЛОЧУВАЊЕ ТРОТОАРИ

Продолжуваат работите за уредување на јавните површини во општина Кочани. Избраните изведувачи работат на бетонирање на крак од улицата „Пролетерски бригади“ и поставување бехатон плочки на делови од тротоари на улиците „Први мај“, „11 Октомври“ и „Мородвиска епископија“. Деновиве заврши и преуредувањето на тротоарот од левата страна на „Кеј на Револуцијата“, на потегот од ТТК…