Ознака: градоначалник

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ НА СРЕДБА СО КРВОДАРИТЕЛИТЕ ОД КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ НА СРЕДБА СО КРВОДАРИТЕЛИТЕ ОД КОЧАНИ

Денеска во просториите на Општина Кочани, градоначалникот Љупчо Папазов одржа средба со крводарителите од Кочани, по повод 17 март – Ден на формирањето на Црвениот крст на Република Северна Македонија и Ден на крводарителството во Република Северна Македонија. Градоначалникот најнапред ја изрази огормната благодарност кон крводарителите, искажувајки ја поддршката за нивната благородна и хумана мисија….

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов вечерва во салата на Мултикултурниот Центар во Кочани даде отчет за сработеното во првите 100 дена по доаѓањето на функцијата прв човек на градот. Во отчетот Папазов како прв позначаен проект го спомна почетокот на замена на главниот постоечки цевковод, продолжување со градежните работи на улицата „Стево Теодосиевски“, изградбата…

ИГРАТА НА „ОСОГОВО“ И ПАЛЕЊЕТО НА СТРНИШТАТА НЕ МУ СЕ ДОПАДНАА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ

ИГРАТА НА „ОСОГОВО“ И ПАЛЕЊЕТО НА СТРНИШТАТА НЕ МУ СЕ ДОПАДНАА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ

Стартот на првенството во Втора Фудбалска Лига – исток предизвика задоволителен интерес кај љубителите на фудбалот во Кочани. Западната трибина беше добро исполнета, додека мали групи имаше и на источната која беше огреана од февруарското сонце. Објективот на нашиот апарат го улови и градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов во друштво ма пријатели меѓи кои…

ВО ЧЕТВРТОК ОТЧЕТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

ВО ЧЕТВРТОК ОТЧЕТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

Се известуваат сите граѓани на Општина Кочани дека в четврток, 24.02.2022 година во Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 16:30 часот, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ќе даде отчет пред граѓаните за работата во првите 100 дена од мандатот. Општина  Кочани

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ВРСКА СО ВЧЕРАШНАТА ОБЈАВА ОД СДСМ КОЧАНИ

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ВРСКА СО ВЧЕРАШНАТА ОБЈАВА ОД СДСМ КОЧАНИ

Почитувани сограѓани, Како градоначалник на овој град, со оглед на мојата одговорна и чесна работа, преку отчетот за првите 100 дена ги информирав партиските челници, граѓаните и целата македонска јавност која можеше настанот да го следи со директен пренос во живо. За информирање на јавноста, изборите завршија на 31.10.2021 година и тогаш беа поразени политиките…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НАЈАВИ ИЗГРАДБА НА СТАРЕЧКИ ДОМ И ЈУЖЕН БУЛЕВАРСКИ ВЛЕЗ ВО ГРАДОТ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НАЈАВИ ИЗГРАДБА НА СТАРЕЧКИ ДОМ И ЈУЖЕН БУЛЕВАРСКИ ВЛЕЗ ВО ГРАДОТ

Завршување на веќе почнатите инфраструктурни и други проекти, но и почеток на нови што произлегле по средби со граѓаните и по завршените анализи на затекнатите состојби најави градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, на регионалниот настан „Промени што носат иднина – 100 дена локална власт отчет на ВМРО-ДПМНЕ“ во Кочани. „Во периодот на преземањето на…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2022 ГОДИНА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2022 ГОДИНА

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во саботата го посети првото новороденче во Кочани во 2022 година и неговата мајка Ивана Тасева. Мајката Ивана на свет го донесе своето второ дете, ќерката Софија на Акушерското одделение при Општата болница со проширена дејност – Кочани. „Породувањето помина во најдобар ред и се чувствувам добро. Сакам да…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ЉУПЧО ПАПАЗОВ УТРИНАВА ГИ ПОСЕТИ ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ЉУПЧО ПАПАЗОВ УТРИНАВА ГИ ПОСЕТИ ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов на првиот ден од 2022 година ги посети дежурните екипи на Полициската станица – Кочани и Територијалната противпожарна единица – Кочани и се информираше за работата на службите во текот на новогодишната ноќ. Од Полициската станица во Кочани информираат дека новогодишната ноќ поминала без нивни посериозни интервенции и во…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ОБРАЌАЊЕ ПРЕД СОВЕТОТ, БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ОБРАЌАЊЕ ПРЕД СОВЕТОТ, БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

На петтата, последна седница на Советот на Општина Кочани за оваа календарска година, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов даде осврт за работењето во краткиот период откако ја извршува највисоката локална функција. Поздравувајќи ја конструктувноста во донесувањето на Буџетот на Општина Кочани за 2022, Папазов истакна дека и во наредната година капиталните расходи ќе доминираат…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов во пресрет на Новогодишните празници оствари средба со претставници на Здружението на пензионери од Кочани. На средбата се разговараше за досегашната соработка на релација Здружение на пензионери со Општина Кочани а беа изнесени и нови идеи за понатамошна соработка. Главен акцент беше ставен и на изградбата на Старечкиот дом….