Ознака: јп светлина

ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ ФОРМИРА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ ФОРМИРА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Општина Кочани ќе почне постапка за формирање ново јавно претпријатие чија задача ќе биде набавка на електрична енергија, изградба и одржување на јавното осветлување и сервисирање на електричната мрежа за уличното осветлување на подрачјето градот и другите населени места. Согласност за одлуката даде и општинскиот Совет на денешната седница, при што се предлага основач и…