Ознака: малолетници

ТОЧЕЛЕ  АЛКОХОЛ  НА  МАЛОЛЕТНИ  ЛИЦА  И  ЗАРАБОТИЛЕ  КРИВИЧНА  ПРИЈАВА

ТОЧЕЛЕ АЛКОХОЛ НА МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА И ЗАРАБОТИЛЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА

Одделението за внатрешни работи Кочани, до Основно јавно обвинителство Кочани, поднесе кривична пријава против правно лице – угостителски објект од Кочани, Б.Д.(49) од Кочани – одговорно лице во правното лице и А.М.(24) од Кочани – вработен во правното лице поради постоење основи на сомнение дека сториле кривично дело „точење алкохолни пијалоци на малолетници“ по член…