Ознака: меморандум

ОПШТИНА КОЧАНИ И КПС „ОСОГОВСКИ ОРЕЛ“ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

ОПШТИНА КОЧАНИ И КПС „ОСОГОВСКИ ОРЕЛ“ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

Во пресрет на реализацијата на општинските програмски активности, денеска градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и претседателот на неодамна формираниот Клуб за планинарски спортови „Осоговски орел“, Гоце Тошев, потпишаа меморандум за соработка. Документот ги дефинира формите на соработка, меѓу кои се: организирање акции и натпревари во различни дисциплини; грижа за заштитата на животната средина; развој…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА  НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ОПШТИНА ПЕРНИК (Р. БУГАРИЈА)

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ОПШТИНА ПЕРНИК (Р. БУГАРИЈА)

Деновиве за време на 30. Меѓународен фестивал „Сурва“ кој се одржа во Перник, Р. Бугарија, градочалниците на Општина Кочани, Љупчо Папазов и Општина Перник, Станислав Владимиров потпишаа меморандум за соработка помеѓу двете општини. Досега двете општини соработуваа најмногу на полето на културата со размена на фолклорни, сурваскарски и музички групи итн. Со потпишаниот меморандум за…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ И ПСК „ОСОГОВО“

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ И ПСК „ОСОГОВО“

Денес во просториите на ООУ „Раде Кратовче“ беше потпишан Меморандум за соработка меѓу истоименото училиште и ПСК „Осогово“ од Кочани. Целта на овој меморандум ефикасна, континуирана и координарана соработка во однос на развојот стручното образование и и обука, како и усовршување и оспособување на учениците на локално и национално ниво. Во Меморандумот што е потпишан…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ИНКЛУЗИЈА НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ОБРАЗОВНИ ПОТРЕБИ“

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ИНКЛУЗИЈА НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ОБРАЗОВНИ ПОТРЕБИ“

Градоначалникот Љупчо Папазов потпиша меморандум за соработка со Здружението за асистивна технологија „Отворете ги прозорците“, со кој Општина Кочани преку основните училишта „Никола Карев“ и „Раде Кратовче“, а со поддршка на ОУ „Малина Попиванова“ ја започнува реализацијата на проектот „Инклузија на деца со посебни образовни потреби“. Проектот што ќе се реализира со поддршка од Детската…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ЗГ „МЛАДИТЕ МОЖАТ“

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ЗГ „МЛАДИТЕ МОЖАТ“

Денеска, во просториите на општинската сала на Општина Кочани беше склучен Меморандум за соработка помеѓу Општина Кочани и Здружението на граѓани „Младите можат“. Проектот „Младински локални банки” има за цел да создаде механизам за соработка помеѓу младите, локалната власт и локалната бизнис заедница, што резултира со општинско финансирање на младински проекти. „Младинската локална банка” на…

ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ПОТПИША ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА ПОДДРШКА И РАЗВОЈ НА ЖЕНСКОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ПОТПИША ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА ПОДДРШКА И РАЗВОЈ НА ЖЕНСКОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов оствари работна средба со тимот на Националната платформа за женско претприемништво, на која ја потпиша Декларацијата за поддршка и развој на женското претприемништво. На средбата со тимот на Националната платформа, претседателката Валентина Дисоска, координаторката за јакнење на капацитети Емилија Андонова и координаторката од Источниот плански регион Ирена Мирчовска, градоначалникот…

СООПШТЕНИЕ ЗА СКЛУЧУВАЊЕ МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ЦР, УЈП И ЦУ

СООПШТЕНИЕ ЗА СКЛУЧУВАЊЕ МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА ЦР, УЈП И ЦУ

Информираме дека: Директорката на Централниот регистар – Марија Бошковска – Јанковски, Директорката на Управата за јавни приходи – Сања Лукаревска и Директорката на Царинска управа – Славица Кутиров, денес, 09.06.2022 година потпишаа Меморандум за соработка, со кој се означи почетокот на  меѓусебната соработка за успешно спроведување на проектните активности за реализација на Проектот – Надградба…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА И ЗАЕДНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС САЕМ

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА И ЗАЕДНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС САЕМ

Денеска во општинската сала на Општина Кочани, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов потпиша Меморандум за соработка и заедничка организација на регионален бизнис саем и културен настан со Агенцијата за маркетинг и менаџмент Еуростеп Дооел Скопје. Регионалниот саем за произведувачи од северо-источниот дел на државата ќе биде организиран во Општина Кочани во времетраење од 2…

СКЛУЧЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА КОЧАНИ И „РОМАЛИТИКО“

СКЛУЧЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА КОЧАНИ И „РОМАЛИТИКО“

Во просториите на општинската зграда беше одржан состанок помеѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и преставници од Институтот за истражување и анализа на политики „Ромалитико“. На истиот беше склучен меморандум за соработка за спроведување на проектот „Заедно за просперитетна заедница“. Овој проект ќе се имплиментира во 17 општини во државата, од кои е и…