Ознака: пошумување

ПОЧНА ПОШУМУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД ОПОЖАРЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ОКОЛИНАТА НА КОЧАНИ

ПОЧНА ПОШУМУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД ОПОЖАРЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ОКОЛИНАТА НА КОЧАНИ

Шестотини садници јасен, донација од „А1 Македонија“, од денеска се пошумуваат на ридот Драчевик, на површина опожарена во огнената стихија на 2 август. Иницијативата за оформување зелен појас од листопадни дрвја и патека за рекреација долж западниот дел на градот Кочани ја покрена градоначалникот Николчо Илијев, кој го поздрави почетокот на акцијата засадувајќи неколку садници…