Ознака: раскопани улици

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“ ВО  КОЧАНИ БАРААТ УЛИЦАТА ДА СЕ ВРАТИ ВО СОСТОЈБА ПРЕД РАСКОПУВАЊЕТО

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“ ВО КОЧАНИ БАРААТ УЛИЦАТА ДА СЕ ВРАТИ ВО СОСТОЈБА ПРЕД РАСКОПУВАЊЕТО

Раскопана улица па привремено закрпена со бетон или асфалт, улица обрасната со трева, улица како да е од 19-штиот а не од 21-виот век. Вака некако би се коментирале фотографиите кои ни ги испратија жители од улицата „Илинденска“ во Кочани. Но текстот кој во прилог на фотографиите ни го испратија ви го пренесуваме во целост….

ЦИРКУСОТ ПРОДОЛЖУВА, РАСКОПАНИТЕ УЛИЦИ ФОРМАЛНО СЕ ЗАТРУПУВААТ

ЦИРКУСОТ ПРОДОЛЖУВА, РАСКОПАНИТЕ УЛИЦИ ФОРМАЛНО СЕ ЗАТРУПУВААТ

Реакциите на граѓаните на Кочани продолжуваат кога е во прашање недомаќинскиот однос на надлежните компании во градот. Како што ни јавуваат веќе трета седмица како била ископана улицата кај венчалната сала, по завршувањето на работите нафрлан е песок реда ради и работниците си заминале и не се вратиле да ја доведат улицата во првобитната положба….