Ознака: руина

И ПО ТРИ МЕСЕЦИ РУИНАТА СИ СТОИ

И ПО ТРИ МЕСЕЦИ РУИНАТА СИ СТОИ

Поминаа нешто повеќе од три месеци како се случи сообраќајна несреќа во близина на мостот кај „Шопинг центарот“ по која дел од р’тмот беше оштетен. И по три месеци сликата е иста, руината стои и никој не го интересира дали и како треба да се врати во првобитната положба. За време на Велигденските празници дел…

СТАНАРИТЕ БАРААТ ОПШТИНАТА ДА СИ ГИ ЗАВРШИ ОБВРСКИТЕ

СТАНАРИТЕ БАРААТ ОПШТИНАТА ДА СИ ГИ ЗАВРШИ ОБВРСКИТЕ

По повеќе од една година никој не сака да им го реши проблемот на станарите од Зградата позади „Тутунска банка“ и „Сетек“, а се работи за простор од 20-30 м². Минатата година кога се асфалтираше овој потег местото било оставено какво што е до денес со образложение што тој дел не бил влезен во планот…