Tag: сдсм

8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОД ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ НАМЕНЕТИ ЗА КАМПАЊАТА НА ПАПАЗОВ?

8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОД ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ НАМЕНЕТИ ЗА КАМПАЊАТА НА ПАПАЗОВ?

Дали со 8-те милиони исплатени за камати за превоз од 2012 до 2017 година се финансираше кампањата на Градоначалникот Љупчо Папазов! На втората седница на Советот на Општина Кочани, советниците фатени во магла и непознавање, изгласаа контроверзна одлука со која овозможија на превозникот Авто Атом да му се исплатат 8 милиони денари по основ камата…

ОО СДСМ – КОЧАНИ: РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ ОБЈАВЕНО НА 19.11.2021 ГОДИНА

ОО СДСМ – КОЧАНИ: РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ ОБЈАВЕНО НА 19.11.2021 ГОДИНА

СДСМ секогаш се одлучувала во интерес на ранливите категории низ соодветна постапка и легални механизми со вклученост на сите. За секое прекршување на законот, следуваа преземења на соодветни мерки. Искажаните сомнежи единствено може да ги демантираме преку факти, затоа јавно ги повикуваме надлежните институции да испитаат колку дивоградби се изградени во периодот од 2009-2017, а…

ПРЕС НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

ПРЕС НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

ЗАКОНОТ ВАЖИ ЗА СИТЕ БЕЗ РАЗЛИКА НА ПАРТИСКАТА ПРИПАДНОСТ Почитувани, Опозицијата СДС, откако ја изгуби власта започна со хистерични реакции и небулози, кои допираат далеку од фактичката состојба и реалност. Исто така опозицијата го злоупотребува името на ВМРО – ДПМНЕ како општинска организација, за да креира лажна слика за промените и проектите кои допрва доаѓаат….

ВТОР „КАПИТАЛЕН“ ПРОЕКТ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ПРЕДВОДЕНА ОД ДПМНЕ

ВТОР „КАПИТАЛЕН“ ПРОЕКТ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ПРЕДВОДЕНА ОД ДПМНЕ

Почитувани сограѓани, Изминативе четири години постојано се движевме во насока на подобрување на нашата општина од секаков аспект и во секоја сфера. За жал, не секој дејствува за доброто на сите и не секој го става заедничкиот интерес над личниот. Вчера, со одлука од градежната инспекција, поради отсуство на одобрение за градба – беше затворен…

17 НОЕМВРИ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА СТУДЕНТИТЕ

17 НОЕМВРИ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА СТУДЕНТИТЕ

Почитувани, Денес е 17-ти ноември, Меѓународниот ден на студентите.  Низ целиот свет се одбележува како симбол на борбата за демократско образование и сеќавање на трагедијата која се случила токму денес во 1939 година кога нацистите погубиле 20 чехословачки студенти при протестите против окупацијата. Повеќе од 1200 студенти биле одведени во концентрациони логори, биле стрелани 9…

ДАЛИ ПРВИОТ „КАПИТАЛЕН“ ПРОЕКТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ Е ИСПЛАТА НА КАМАТА ВО ИЗНОС ОД 8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ НА АВТО АТОМ ЗА ИЗВРШНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПЕРИОД 2012-2017 ГОДИНА?

ДАЛИ ПРВИОТ „КАПИТАЛЕН“ ПРОЕКТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ Е ИСПЛАТА НА КАМАТА ВО ИЗНОС ОД 8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ НА АВТО АТОМ ЗА ИЗВРШНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПЕРИОД 2012-2017 ГОДИНА?

Почитувани сограѓани, Денес сме сведоци на првиот „Капитален проект“ на новото раководство на Општината. На крајно безобразен и бесрамен начин, со ребалансот на буџетот на Општина Кочани се вметнуваат 8 милиони денари за исплата на камата по извршни решенија за превоз на ученици за период од 2012 до 2017 година на превозникот Авто Атом и…

СООПШТЕНИЕ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

ДПМНЕ ПОВТОРНО СО СВОЈОТ ЛАЖЕН ПАТРИОТИЗАМ И ЛИЦЕМЕРИЕ Почитувани, Денес, на првата конститутивна седница на Советот на Општина Кочани претставниците на ДПМНЕ и нивните поддржувачи уште еднаш си го докажаа својот лицемерен и противдржавнички став. Откако ги прифатија уверенијата од ДИК со уставното име Република Северна Македонија, решија да создадат тензии и непотребно да ја…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ КОНТРА РЕАКЦИЈАТА И ДЕМАНТОТ НА МИЛЕ ЛЕФКОВ

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ КОНТРА РЕАКЦИЈАТА И ДЕМАНТОТ НА МИЛЕ ЛЕФКОВ

Почитуван пратеник Миле Лефков, Ве молиме објаснете како за иста услуга ваш тендер, со ваше име се наплатувал 120 денари, а сега истиот се наплаќа за само 40 денари. Објаснете и како вашиот кандидат за градоначалник Љупчо Папазов, за кого мислите дека граѓаните заборавиле, во неговото директорување набавувал цемент по цена од 600 денари, а…

СЦЕНАРИОТО НА ДПМНЕ Е ПОЗНАТО: НАСИЛНИЦИТЕ ДА ГЛУМАТ ЖРТВИ

СЦЕНАРИОТО НА ДПМНЕ Е ПОЗНАТО: НАСИЛНИЦИТЕ ДА ГЛУМАТ ЖРТВИ

Почитувани сограѓани, Реториката на еден народен избраник кој зборува за злосторничко здружување и насилничко однесување, покажува колку тој целосно му е оддаден на режимското минато. Обраќање во кое слушате: саботажа, малтретирање, шиканирање, закани, е многу добро познат терен на дејствување од време на режимот. Затоа тој со страст зборува за тоа, сакајќи да ги наметне…

МЛАДИТЕ ОД ОО НА СДММ КОЧАНИ НА СРЕДБА СО НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СДММ МАРКО МИХАИЛОСКИ

МЛАДИТЕ ОД ОО НА СДММ КОЧАНИ НА СРЕДБА СО НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СДММ МАРКО МИХАИЛОСКИ

Денеска, во Градскиот парк, Локалниот клуб на Социјалдемократската младина при ОО на СДСМ Кочани организираше младинска средба со актуелниот кандидат за градоначалник, Николчо Илијев и претседателот на СДММ Марко Михаилоски. Се разговараше за сите завршени и идни проекти во општината кои директно влијаат на вклучување на младите од Кочани во општествениот живот, кои директно го…