Ознака: штедење

НОВИ  МЕРКИ  ЗА  СПРАВУВАЊЕ  СО  ЕНЕРГЕТСКАТА  КРИЗА

НОВИ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА

Заради енормно зголемената цена на електрична енергија и зголемените сметки, настапија на сила повеќе мерки за справување со енергетската криза. Електричната енергија која на почетокот на 2022 година со цена од околу 100 EUR/MWh во моментот достигна цена од околу 400 EUR/MWh, а во текот на годината достигаше цена и од околу 800 EUR/MWh. Во…