Ознака: субвенции

ЗАПОНА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ВАУЧЕРИ ЗА „ЗЕЛЕНА НАФТА“

ЗАПОНА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ВАУЧЕРИ ЗА „ЗЕЛЕНА НАФТА“

Денес во просториите  на Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Кочани започна доделувањето на ваучерите за „Зелена нафта“ на земјоделците од кочанско. Повеќе од два илјади земјоделци кои се на просторот на општините Кочани, Чешиново-Облешево и Зрновци ќе ги добијат ваучерите. Ваучерите за „Зелена нафта“ ќе можат да ги подигнат сите…

ОПШТИНА КОЧАНИ СУБВЕНЦИОНИРА ИНВЕРТЕР-КЛИМИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ И ВЕЛОСИПЕДИ

ОПШТИНА КОЧАНИ СУБВЕНЦИОНИРА ИНВЕРТЕР-КЛИМИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ И ВЕЛОСИПЕДИ

Од 14 март до 14 април граѓаните на Кочани можат да конкурираат за субвенции на инвертер-клими, печки на пелети и за велосипеди. Со цел да ги стимулира домаќинствата за примена на начин на греење што ќе влијае на намалување на загадувањето на воздухот, на граѓаните кои ќе купат печка на пелети или инвертер-клима во периодот…