Ознака: збратимување

ИНИЦИЈАТИВА  ЗА  ЗБРАТИМУВАЊЕ  НА  КОЧАНИ СО  АМЕРИКАНСКАТА  ОПШТИНА  ЛАЈОНС

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЗБРАТИМУВАЊЕ НА КОЧАНИ СО АМЕРИКАНСКАТА ОПШТИНА ЛАЈОНС

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов денеска се сретна со Владимир Крстов, претставник на Општина Лајонс, Чикаго, САД, со кого разговараа за иницијативата за збратимување на двете општини. Со Крстов, кој по потекло е од Кочани, а живее и работи во Чикаго, првично ги разгледуваа можностите за соработка и спријателување на македонската со американската општина….