Ознака: ЗГ Будност

ЗГ БУДНОСТ: ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ЛЕВИЦА НЕМА КРАЈ

ЗГ БУДНОСТ: ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ЛЕВИЦА НЕМА КРАЈ

Почитувани граѓани на Општина Кочани,  Вие заслужувате да ја знаете вистината. На 36-тата седница на Советот, како точка на Дневен ред беше петицијата за конечно исфрлање на родовите компоненти од Локалниот акциски план за еднакви можности на мажите и жените. Една од најгласните во Советот по ова прашање беше Жаклина Свеќаровска-Филипова од Левица, која изјави…

ФОРМИРАНО  ЗДРУЖЕНИЕ  НА  ГРАЃАНИ  „БУДНОСТ“  –  КОЧАНИ

ФОРМИРАНО ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ „БУДНОСТ“ – КОЧАНИ

Пред две седмици (28.01.2024 година) се одржа Собрание на основачите на новото здружение на граѓани со име „БУДНОСТ, кое ги усвои Актите за основање, Статутот, Програмата за работа и други одлуки за основање согласно законските одредби. Основачи на здружението се : Ненад Стојанов, Василија Заова, Јулијана Јанева, Горан Стојановски и Александар Атанасов. За Претседател е…