Црна хроника

ЕВН НЕ ГО ОТСТРАНИ ДЕФЕКТОТ И ГИ ОСТАВИ ЖИТЕЛИТЕ ОД ТРАЈАНОВО ТРЛО ДА СЕ СМРЗНУВААТ

ЕВН НЕ ГО ОТСТРАНИ ДЕФЕКТОТ И ГИ ОСТАВИ ЖИТЕЛИТЕ ОД ТРАЈАНОВО ТРЛО ДА СЕ СМРЗНУВААТ

ЕВН уште еднаш се покажа како неодговорна компанија. Вработени од ЕВН денес не успеале да го отстранат дефектот кој се појавил во текот на вчерашниот ден па денес ја прекинале работата и си заминале оставајќи порака на жителите од Трајаново трло дека оваа вечер ќе ја поминат без електрична енергија. А според жителите на Трајаново…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ

Поради дефект на главна водоводна линија на улица “Роза Петрова” е извршен прекоп на улицата и истиот е саниран. Поради сериозноста на дефектот и негово проширување кон другиот крај на улицата, извршено е пренасочување на сообраќајот во соработка со МВР и Општина Кочани, поради тоа апелираме до сите учесниците во сообраќајот да ја почитуваат поставената…

ОШТЕТЕН ЕЛЕКТРИЧЕН СТОЛБ ВО ЦЕНТАРОТ НА КОЧАНИ

ОШТЕТЕН ЕЛЕКТРИЧЕН СТОЛБ ВО ЦЕНТАРОТ НА КОЧАНИ

Утрово, мостот кај Шопинг-центарот во Кочани осамна со уништено осветлување. Столбот и светилката, кои се дел од системот за јавно осветлување, биле мета на вандалско однесување. Оштетениот столб откај улицата „Кеј на Револуцијата“ е пресечен и нефунционален. Општина Кочани го осудува несовесното однесување врз јавното осветлување, кое како и кај урбаната и комуналната опрема е…

НЕ МОЖЕ ДЕЛ ОД КЛУПИТЕ ДА СЕ КОРИСТАТ ЗА ОДМОР

НЕ МОЖЕ ДЕЛ ОД КЛУПИТЕ ДА СЕ КОРИСТАТ ЗА ОДМОР

Голем дел од поставените клупи од двете страни на  Кочанска река не може населението да ги користи. Особено тоа се однесува за клупите кои се поставени под дрвјата. Причината се гулабите и другите птици кои ги запоседнале крошните на дрвата така да клупите се преполни со фекалии, па минувачите кои сакаат да се одморат мора…

ГРАЃАНСКА РЕАКЦИЈА – ЗАПОЧНАТО А НЕДОВРШЕНО

ГРАЃАНСКА РЕАКЦИЈА – ЗАПОЧНАТО А НЕДОВРШЕНО

Станари што живеат во зградата кај „Градската аптека“ испратија допис поткрепен со фотографии во кој се вели: Ќе ве молиме да го објавите овај допис. Паркингот зад зградата на градската аптека започна да се асфалтира минатиот месец, поточно на 27 септември и сеуште не е завршен. Пред една недела си ги собраа машините кои беа…

СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР „БАВЧАЛУК“ ЗАТРУПАН СО СМЕТ

СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР „БАВЧАЛУК“ ЗАТРУПАН СО СМЕТ

Револтирани од расфрланиот смет посетители на „Бавчалук“ ни испратија фотографии со надеж дека мисите ќе ги погледнат и надлежните. „По ова убаво сончево време решивме со дечињата да го постиме Бавчалук за да се истрчаат и да уживаат во нивните игри. Не пречека една грда, расфрлан и кој знае од кога не собран смет на…

БАЛГОДАРНОСТ ДО ХИРУРШКО ОДДЕЛЕНИЕ ПРИ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ КОЧАНИ

БАЛГОДАРНОСТ ДО ХИРУРШКО ОДДЕЛЕНИЕ ПРИ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ КОЧАНИ

„Сакаме да упатиме голема благодарност до раководителот и персоналот од хируршкото одделени при Општа болница со проширена дејност од Кочани за сето она што го презедоа за време на лекувањето на нашиот татко, свекор и дедо Божидар Андоновски – Бошко“ стои во пораката од семејството Андоновски Инаку пред три дена по кратко боледување во 91….

ГО ИМА ЛИ НЕКОЈ ОДГОВОРОТ „КАДЕ СЕ ИСФРЛА ШУТОТ ОД ИЗГРАДБАТА НА МИНИ ХИДТОЦЕНТРАЛАТА“?

ГО ИМА ЛИ НЕКОЈ ОДГОВОРОТ „КАДЕ СЕ ИСФРЛА ШУТОТ ОД ИЗГРАДБАТА НА МИНИ ХИДТОЦЕНТРАЛАТА“?

Работите за изградба на мини хидроцентрала на „Мала река“ се во поодмината фаза. Најпрвин се исекоа дрвата во целата околина, почна уривањето на дел од ридот, се пробиваше пат низ природните убавини, се забрани проток на луѓе низ тој пат, и сето тоа помина без ниту една реакција од еколошки друштва, рибарско друштво, АД Водостопанство…

РЕАКЦИЈА – ДА СЕ ИСПРАВАТ ГРЕШКИТЕ ОД ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „БЕЛСКО МААЛО“

РЕАКЦИЈА – ДА СЕ ИСПРАВАТ ГРЕШКИТЕ ОД ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „БЕЛСКО МААЛО“

Група жители кои живеат во непосредна близина на детското игралиште во „Белско маало“ апелираат до надлежните да ги отстранат недостатоците кои биле констатирани а на што тие реагирале уште при правењето на детското игралиште. „Игралиштето е во ред што го направија бидејќи дечињата има каде да си играат и да се релаксираат. Но постои еден…

НА РЕД ДОЈДЕ И ДОНИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

НА РЕД ДОЈДЕ И ДОНИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Откако преку ноќните лудории се оштети речиси се од детско игралиште во градот, на ред дојде и последното, детското игралиште во „Паркот на Револуцијата“ кое е донација од „Антура“. Денес дечињата кои го користат за свои забави и игри не можеа да го користат еден од тобоганите, Зошто? Затоа што се нашол некој идиот без…