Граѓани

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ЗАМЕНА НА СТАРИТЕ СО НОВИ ВОДОМЕРИ НА КЈП „ВОДОВОД“

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ЗАМЕНА НА СТАРИТЕ СО НОВИ ВОДОМЕРИ НА КЈП „ВОДОВОД“

В среда, на 20 септември, со почеток од 18 ч. во салата на Мултикултурниот центар  Кочани ќе се одржи јавна расправа за замената на постоечките и инсталацијата на нови водомери во водоснабдителниот систем на КЈП „Водовод“, во рамките на проектот  „Намалување на загубите на вода во водоснабдителниот систем и искористување на соларната енергија во јавното…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД НАСЕЛБАТА „НЕДОПИРЛИВИ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД НАСЕЛБАТА „НЕДОПИРЛИВИ“

„Комуналното претпријатие Водовод од Кочани во месец јули 2022 година ископаа три дупки за да отстранат дефект. Од тогаш до сега поминаа тринаесет месеци и ниту дупките на улицата ниту на тротоарот ги покрија. Тротоарите сега се обраснати со шума па пешаците мора да се движат по улицата. Во и околу дупките има песок кој…

ТРИ ГОДИНИ САМО СТАНАРИТЕ ГО ОДРЖУВААТ ДЕТСКИОТ ПАРК

ТРИ ГОДИНИ САМО СТАНАРИТЕ ГО ОДРЖУВААТ ДЕТСКИОТ ПАРК

Станарите од комплексот „Алекс“ реагираат на не домаќинскиот однос од страна на КЈП „Водовод“ кон детскиот парк кој е во непосредна близина на комплексот а и околу одржувањето на хигиената на улицата „Скопска“ што минува покрај комплексот згради. Како што истакнуваат, хигиената во детскиот парк е на загрижувачко ниво, ако се знае дека дечињата од…

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: „МОРА ДА ПРЕСТАНЕ ДИВОТО НАСЕЛУВАЊЕ ВО ГРАДОТ“

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: „МОРА ДА ПРЕСТАНЕ ДИВОТО НАСЕЛУВАЊЕ ВО ГРАДОТ“

Без поголем вовед  во целост Ви го пренесуваме писмото од група граѓани. „Господа вие што седнавте во советничките столчиња и што ве плаќаме на работните места кои ги добивте во општинската администрација мора еднаш да ставите крај на дивото населување во градот. Живееме на  источниот дел на периферијата во Кочани и сведоци сме на нови…

ЦЕНТАР ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ „СТАНЧЕВА“ ВРШИ УПИС НА ДЕЦА И ВОЗРАСНИ ПО ГРЕМАНСКИ ЈАЗИК

ЦЕНТАР ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ „СТАНЧЕВА“ ВРШИ УПИС НА ДЕЦА И ВОЗРАСНИ ПО ГРЕМАНСКИ ЈАЗИК

Центарот за странски јазици, германски јазичен центар „Станчева“ врши уписи за новата учебна година. Уписите се индивидуални и групни, а се однесуваат за деца од сите одделенија, за средношколци и за возрасни лица. Наставата е според договор, онлајн или со физичко присуство. Од оваа година центарот формира група за трето и четврто одделение, со тоа…

ГРАЃАНИ АПЕЛИРААТ ДО НАДЛЕЖНИТЕ ДА СЕ ОСПОСОБАТ ШАХТИТЕ ЗА ОДВОД

ГРАЃАНИ АПЕЛИРААТ ДО НАДЛЕЖНИТЕ ДА СЕ ОСПОСОБАТ ШАХТИТЕ ЗА ОДВОД

По најавите дека нашиот регион е во групата во која се очекува невреме, група граѓани ни се јавија со молба до надлежните служби во општината да додека има време се интервенира да се оспособат шахтите особено на критичните места во градот за да водата несметано истекува во одводите. Како што потенцираа тие во минатиот период…

КОГА ЌЕ ПОЧНЕ ИССЕЛУВАЊЕТО НА НАСЕЛЕНИТЕ ОД КАСАРНАТА?

КОГА ЌЕ ПОЧНЕ ИССЕЛУВАЊЕТО НА НАСЕЛЕНИТЕ ОД КАСАРНАТА?

Група граѓани кои живеат во околината на Касарски круг видно револтирани не информираа во текот на вчерашниот ден дека крајно време е некој да стави крај на диво населените во зградата на некогашната „Касарна“ а денес и со допис го поткрепија тој револт. „Не знаеме до кога ќе не лажат политичарите околу нашиот проблем со…

РЕАКЦИЈА ОД ЖИТЕЛИТЕ НА НЕКОЛКУ СЕЛА ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА ВОДА

РЕАКЦИЈА ОД ЖИТЕЛИТЕ НА НЕКОЛКУ СЕЛА ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА ВОДА

Група граѓани ни доставија писмена објава поради проблемот што го имаат со водоснабдувањето по воие пеколни горештини. Истиот го објавуваме во целост „Здраво ние како поголема група на граѓани имаме голем проблем што трае веќе со денови. Заради надополнување на градскиот базен селата долни и горни Подлог, Мојанци, Бања и пола Тркање сме без вода…

ЗОШТО НЕ РАБОТАТ ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ  ВО ГРАДОТ?

ЗОШТО НЕ РАБОТАТ ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ ВО ГРАДОТ?

Неколку граѓани деновиве се пожалија дека ниту едно од јавните тоалети не работи. Иако не работат од нивни на овие пеколни горештини излегува толку непријатна миризба што минувачите избегнуваат покрај нив да минуваат. Особено непријатна е миризбата што излегува од јавниот тоалет на улицата „Димитар Влахов“ под платформата на Трговскиот центар, блок „А“. Минувачите мораат…

ИЗГУБЕН Е ПАРИЧНИК СО ДОКУМЕНТИ

ИЗГУБЕН Е ПАРИЧНИК СО ДОКУМЕНТИ

Во петокот во Градскиот парк во Кочани на локација околу фонтаната, паркот и кафетериите во периодот помеѓу 14:00 и 15:00 часот изгубен е паричник со кафеава боја. Од документи има македонска возачка дозвола со изминат рок и американска возачка дозвола. Лицето го замолува пронаоѓачот на паричникот или само на документите истите да ги достави најблиската…