Политика

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 24. РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 24. РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 24. седница, чиј првичен предлог-дневен ред на почетокот беше проширен со две од предложените шест нови точки. Членовите на Советот го усвоија Извештајот за извршување на Буџетот на Општина Кочани за IV квартал од 2022 година. Стручните служби од Секторот за финансии образложија дека вкупниот буџет за 2022 година…

СРЕДБА НА ПРАТЕНИКОТ МИЛЕ ЛЕФКОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД МЕДИУМИТЕ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

СРЕДБА НА ПРАТЕНИКОТ МИЛЕ ЛЕФКОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД МЕДИУМИТЕ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Последниот петок во годината на заминување пратеникот Миле Лефков го искористи во неговата канцеларија за прием на странки да  оствари средба со медиумите и дел од неговите сопартијци. „Уште една година испраќаме со време на кризи, една година со инфлација и осиромашување каква што не паметиме одамна. Ако сакаме да живееме достоинствено, ако сакаме подобар…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 23. СЕДНИЦА – ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ ЗА 2023 ГОДИНА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 23. СЕДНИЦА – ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ ЗА 2023 ГОДИНА

Советот на Општина Кочани ја одржа последната седница за оваа календарска година. Со 12 гласа „за“ и еден „воздржан“, на 23. седница беше донесен Буџетот на Општина Кочани. Наредната година вкупниот буџет е проектиран на 707.265.000 денари, а основниот буџет е 271.121.000 денари. Капиталните расходи по програми се планирани со 43,63 %, а тековно-оперативните расходи…

СООПШТЕНИЕ ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

Почитувани браќа и сестри! Во позитивна и победничка атмосфера помина вчерашната КОМИТСКА ВЕЧЕР, на која се сретнаа повеќе генерации покажувајќи сплотеност, лојалност и македонска припадност. Традицијата секогаш на прво место, но овојпат во ново руво, на нов начин…но заедно со сите подржувачи на делото и на Организацијата. ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кочани беше почестен со присуството…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 22. РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 22. РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 22. редовна седница, на чиј дневен ред се најдоа шест точки. Советот ја усвои одлуката за измена на распоредот на средствата на Буџетот на Општина Кочани за 2022 година, како и одлуките за воспоставување соработка, за формирање заедничка комисија за соработка меѓу Општина Кочани и општините од Источниот плански…

СВР ШТИП – СООПШТЕНИЕ

СВР ШТИП – СООПШТЕНИЕ

МВР на Република Северна Македонија СВР Штип, 04.12.2022 СООПШТЕНИЕ Почитувани, Во врска со поднесените кривични пријави од ОВР Кочани до ОЈО за ГОКК, Ве информираме дека на 02.11.2022 при контрола од страна на старешинскиот кадар на ОВР Кочани е утврдено дека полициските службеници кои се товарат за стореното кривично дело не постапиле согласно законските прописи…

ЛОКАЛНИОТ ОГРАНОК НА ПАРТИЈАТА ЛЕВИЦА ОТВОРИ КАНЦЕЛАРИЈА ВО КОЧАНИ

ЛОКАЛНИОТ ОГРАНОК НА ПАРТИЈАТА ЛЕВИЦА ОТВОРИ КАНЦЕЛАРИЈА ВО КОЧАНИ

Во присуство на членови и симпатизери на партијата, вечерва Левица ја отвори новата канцеларија на Локалниот огранок во Кочани. Како што доликува канцеларијата ја отвори претседателот на партијата Димитар Апасиев, а на чинот на отворањето присуствуваше и пратеникот Борислав Крмов како и неколку членови на Централниот комитет и Локалниот клуб на партијата. „Левица по инфраструктура…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 21. СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 21. СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 21. седница на чиј предлог-дневен ред се најдоа две точки. Со 18 гласа „за“, Советот донесе заклучок за прифаќање на  решението за запирање на објавувањето на Одлуката за доделување еднократна финансиска помош на локалните телевизии: ТВ Канал 8  и Телевизија Кочани – ЛД. По гласањето, на предлог на претседателот…

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

Почитувана јавност, Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Кочани и Комисијата за образование, во врска со неодамнешните случувања поврзани со СОУ,,Гошо Викентиев”-Кочани, одлучи да се произнесе во јавноста за да се демантира вистинската намера на заробени институции контролирани од полициските структури на СДСМ. Централната власт и Владата конечно сфатија дека потполно потфрлија во справувањето со енергетската криза,…

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ГИ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЈАТА „УСПЕШНИ МЛАДИ ЗА 2021 ГОДИНА“

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ГИ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЈАТА „УСПЕШНИ МЛАДИ ЗА 2021 ГОДИНА“

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски во неговиот кабинет на Водно ги прими а воедно и ги додели признанијата на носителите „Успешни млади за 2021 година“. Признанијата им беа доделени на: – д-р Виктор Стојкоски, најдобар млад научник во општествени науки – м-р Иван Антоновски, најдобар млад научник во хуманистичките науки – д-р Андреј…