Политика

ОО НА СДСМ КОЧАНИ – РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ДПМНЕ (25.02.2022 ГОД.)

ОО НА СДСМ КОЧАНИ – РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ДПМНЕ (25.02.2022 ГОД.)

Престанете да ја лажете јавноста и да ја искривувате вистината пред граѓаните! Тие ви ја дале нивната доверба да раководите со Општината и НЕ СМЕЕТЕ во никој случај да ги манипулирате! Веќе неколку пати се обидувате да протнете и да си изгласате точки на дневен ред злоупотребувајќи го вашето мнозинство во Советот. Со класично шверцување…

СООПШТЕНИЕ ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ (25.02.2022 ГОД)

СООПШТЕНИЕ ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ (25.02.2022 ГОД)

Почитувани граѓани, Дрскоста, самоволието и теснопартиските интереси денес во Советот на општина Кочани доминираа во целост, за разлика од вистинската функција на Советникот и принципите пропишани во едно нормално демократско општество. Опозицијата во Советот ги заборави интересите на сите граѓани без разлика на нивната партиска определба, директно на штета на функционалноста, потребите на граѓаните и…

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ВРСКА СО ВЧЕРАШНАТА ОБЈАВА ОД СДСМ КОЧАНИ

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ВРСКА СО ВЧЕРАШНАТА ОБЈАВА ОД СДСМ КОЧАНИ

Почитувани сограѓани, Како градоначалник на овој град, со оглед на мојата одговорна и чесна работа, преку отчетот за првите 100 дена ги информирав партиските челници, граѓаните и целата македонска јавност која можеше настанот да го следи со директен пренос во живо. За информирање на јавноста, изборите завршија на 31.10.2021 година и тогаш беа поразени политиките…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ (16.02.2022 ГОДИНА)

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ (16.02.2022 ГОДИНА)

Почитувани сограѓани, Денес сите сме сведоци дека локалната власт во Кочани за 100 дена донесе промени. Дали промените значат развој или уназадување на Кочани, оценете сами. Градоначалникот даваше отчет пред својот лидер, а не пред граѓаните, затоа што само тој може да му поверува за невистините кои беа искажани. Изгледа Градоначалникот ги потцени граѓаните и…

ВО КОЧАНИ ОТЧЕТ – 100 ДЕНА ОД СРАБОТЕНОТО НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

ВО КОЧАНИ ОТЧЕТ – 100 ДЕНА ОД СРАБОТЕНОТО НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

Денес, во Кочани, во салата на „Мултикултурниот Центар“ Градоначалниците од источниот регион на организираната трибина од ВМРО ДПМНЕ поднесоа отчет за сработеното во изминатите 100 дена, поточно 100 дена како се дојдени за први луѓе на Локалните самоуправи. На трибината под мотото „Промени што носат иднина“ најпрвин свое обраќање имаше  Христијан Мицкоски – Претседател на…

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ – СООПШТЕНИЕ

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ – СООПШТЕНИЕ

Драги сограѓани, СДСМ со инвестиции во инфраструктурата продолжува со грижата за безбедноста на вас, граѓаните, затоа што сите вие заслужувате модерна, современа и безбедна патна инфраструктура. Инфраструктурните проекти се слика за подобрувањата што ги доби Кочани изминативе четири години, а класичен пример за тоа е улицата „Стево Теодосиевски“, поранешна „Ленинова“, каде ќе се гради нова…

ШТО ВЕТУВАШЕ А ШТО СРАБОТИ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ БОРЧО КОЦЕВ?

ШТО ВЕТУВАШЕ А ШТО СРАБОТИ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ БОРЧО КОЦЕВ?

Почитувани, Она по што ќе бидат запаметени првите 100 дена од изборот на Борчо Коцев за градоначалник на Општина Зрновци се лажните ветувања. Освен партиските вработувања главна карактеристика во првите 100дена на градоначалникот се и лажните ветувања. Ниту еден проект од неговата програма не е започнат, а ниту има навидум реализација. Мостот “Синиша Стоилов” уште…

ОО СДСМ – КОЧАНИ: КОИ СЕ (НЕ) ОСТВАРУВАЊАТА ОД РАБОТЕЊЕТО НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА НА ЧЕЛО СО ПАПАЗОВ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА?

ОО СДСМ – КОЧАНИ: КОИ СЕ (НЕ) ОСТВАРУВАЊАТА ОД РАБОТЕЊЕТО НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА НА ЧЕЛО СО ПАПАЗОВ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА?

Почитувани сограѓани, По првите 100 дена од стапувањето на функцијата градоначалник немаме никаква првична анализа со која би се презентирала работата на Љупчо Папазов на кочанската јавност. Секој би се запрашал – зошто?! Колку и да се трудат да манипулираат, вистината е една и единствена – немаат ништо што да кажат затоа што во првите…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Државата продолжува да се грижи за земјоделците Почитувани сограѓани, Владата на Република Северна Македонија деновиве обезбеди парична помош на сите земјоделци чии посеви беа оштетени од поплавите кои ја зафатија нашата општина во август 2020-та година. Со 224-те поднесени барања се опфатени правни и физички лица чии оштетени градинарски култури опфаќаат површина од над 100…

ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ИЛИ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТ И НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ЗА НАВРЕДА

ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ИЛИ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТ И НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ЗА НАВРЕДА

По упатените навреди на 6-тата седница на Советот на Општина кочани и повторените на нејзиното продолжување, советникот Венко Крстевски избран од група граѓани, упати јавно барање до неговиот колега Васе Алексов од ВМРО ДПМНЕ во кое бара тој јавно да му се извини. Во барањето се вели; „Почитуван, на 6-тата седница на Советот на Општина…