СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ХОТЕЛ „CITY IN“ НА МЕЃУНАРДОНИОТ ГАСТРО ФЕСТИВАЛ

февруари 14, 2024
1 минути

Иван Велков и Иван Величков како претставници на Хотел City IN од Кочани изминатата седмица (07-09.02.2024 година) учествуваа на „Dubrovnik Royal Gourmet“, прв меѓународен гастро фестивал и меѓународен натпревар на кувари, келнери и бармени, организиран од Skmer Acmer.

Претстабиците од Хотел City IN се натпреваруваа во две категории:

– chef’s table – тимски натпревар во приготвување, сервирање и објаснување на храната и виното и

– категорија подготвување на тартар и служење на вино.

Во една мошне силна конкуренција жири комисијата одлучни на претставниците од Хотел City IN да им ги додели сребрените медали во двете конкуренции, како и пехарот за најдобар сениорски chef’s table.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ