Ознака: асфалтирање

ЗАВРШЕНО Е АСФАЛТИРАЊЕТО НА ДВЕ УЛИЦИ ВО КОЧАНИ И ЕДНА ВО СЕЛО ГРДОВЦИ

ЗАВРШЕНО Е АСФАЛТИРАЊЕТО НА ДВЕ УЛИЦИ ВО КОЧАНИ И ЕДНА ВО СЕЛО ГРДОВЦИ

Завршено е асфалтирањето на две улици – во Кочани и село Грдовци. Улицата „Маршал Тито“ во село Грдовци беше реконструирана и асфалтирана заедно со краците, со вкупна должина од 350 метри. Завршено е и асфалтирањето на новоизградената улица „Смилевски Конгрес“ во Кочани во должина од 186 метри. Во склоп на изградбата на улицата, на десната…

АСФАЛТИРАЊЕ НА ТРИ ПЕШАЧКИ МОСТА И САНАЦИЈА НА АСФАЛТНА ПОВРШИНА

АСФАЛТИРАЊЕ НА ТРИ ПЕШАЧКИ МОСТА И САНАЦИЈА НА АСФАЛТНА ПОВРШИНА

Деновиве Општина Кочани изврши заштита на арматурата од корозија и асфалтирање на три пешачки мостови во градот. Станува збор за два моста, кои и двата се спој на тротоарските површини на улиците „Борис Трајковски“ со „Гоце Делчев“, едниот од нив се наоѓа кај џамијата. Третиот асфалтиран пешачки мост се наоѓа кај судот, ги спојува тротоарските…

СЕ АСФАЛТИРА ВТОРАТА ФАЗА ОД ЛОКАЛНИОТ ПАТ КРУШКА – АЈДАР

СЕ АСФАЛТИРА ВТОРАТА ФАЗА ОД ЛОКАЛНИОТ ПАТ КРУШКА – АЈДАР

Започна асфалтирањето на вториот дел од локалниот пат Крушка-Ајдар на оддалеченост од 16 км од Кочани, во планинските предели на Осоговските Планини. Вкупната должина на новоизградениот дел на патот изнесува околу 770 метри. Асфалтирани се 200 метри, а деновиве ќе биде асфалтиран и остатокот од новоизградениот дел. Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“. Општина  Кочани

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД ЛОКАЛНИОТ ПАТ КРУШКА – АЈДАР

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД ЛОКАЛНИОТ ПАТ КРУШКА – АЈДАР

Се известуваат граѓаните дека од утре започнува асфалтирањето на дел од локалниот пат Крушка – Ајдар. Станува збор за новоизградениот дел на патот во должина од 700 метри, од кои во текот на утрешниот ден ќе бидат асфалтирани 200 метри. Асфалтирањето ќе се одвива во периодот од 12 до 17 часот. Општина  Кочани

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

Претпладнево почна асфалтирањето на дел од улицата „Димитар Влахов“, на потегот од Стришанска Чешма до ТА „Вел-јан“. Градежните активности се дел од реконструкцијата на оваа улица, а во рамките на изградбата на втората коловозна лента на улицата „Стево Теодосиевски“. Овој проект ја опфаќа и изградбата на кружниот тек кај „Вел-јан“, кој се асфалтира денеска. Општина …

ПОДГОТОВКИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕСНИОТ КОЛОВОЗ НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

ПОДГОТОВКИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕСНИОТ КОЛОВОЗ НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Во текот на денешниот ден се извршуваат подготвителни активности за асфалтирање на десниот коловоз на улицата „Стево Теодосиевски“. Истовремено се известуваат сите учесници во сообраќајот дека од утре започнува асфалтирањето на десниот крак на улицата „Стево Теодосиевски“ и се апелира кон зголемена претпазливост и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Општина  Кочани

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК КАЈ „НАЦИОНАЛ“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК КАЈ „НАЦИОНАЛ“

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека денеска, 29.07.2022год. во тек се завршните работни активности за асфалтирање на кружниот тек кај „Национал“ Кочани. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим на сообраќајот, намалена брзина на движење, зголемено внимание и претпазливост, по можност користење…

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

Денеска започна асфлатирањето на дел од улицата „Раде Кратовче“, односно делот од крајната стационажа на улицата до пред ОУ „Раде Кратовче“. Претходно беше извршено орапавување на старата асфалтната површина, изработка на сливни решетки, промена на дел од уличните радници и беа поставени бекатон плочки на дел од тротоарите. Во текот на вчерашниот ден е извршена…

СЕ АСФАЛТИРА НОВАТА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

СЕ АСФАЛТИРА НОВАТА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Денеска започна асфалтирањето на новата коловозна лента на улицата „Стево Теодосиевски“. Во должина од 500 м се поставува првиот асфалтен слој од 8 см, а наредниве денови ќе се нанесе уште еден слој од 5 см. Градежните работи се одвиваат на потегот од Двојниот мост кон спојот со улицата „Димитар Влахов“, а ќе продолжат кон…

ИЗВЕСТУВАЊЕ – ВО ЧЕТВРТОК ЗАПОЧНУВА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ

ИЗВЕСТУВАЊЕ – ВО ЧЕТВРТОК ЗАПОЧНУВА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ

Од четврток, 12 мај 2022 година, почнува асфалтирањето на улицата „Гошо Викентиев“ во Кочани. Се повикуваат учесниците во сообраќајот на зголемено внимание и почитување на сообраќајната сигнализација. Општина Кочани

 • 1
 • 2