Ознака: асфалтирање

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

Претпладнево почна асфалтирањето на дел од улицата „Димитар Влахов“, на потегот од Стришанска Чешма до ТА „Вел-јан“. Градежните активности се дел од реконструкцијата на оваа улица, а во рамките на изградбата на втората коловозна лента на улицата „Стево Теодосиевски“. Овој проект ја опфаќа и изградбата на кружниот тек кај „Вел-јан“, кој се асфалтира денеска. Општина …

ПОДГОТОВКИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕСНИОТ КОЛОВОЗ НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

ПОДГОТОВКИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕСНИОТ КОЛОВОЗ НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Во текот на денешниот ден се извршуваат подготвителни активности за асфалтирање на десниот коловоз на улицата „Стево Теодосиевски“. Истовремено се известуваат сите учесници во сообраќајот дека од утре започнува асфалтирањето на десниот крак на улицата „Стево Теодосиевски“ и се апелира кон зголемена претпазливост и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Општина  Кочани

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК КАЈ „НАЦИОНАЛ“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК КАЈ „НАЦИОНАЛ“

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека денеска, 29.07.2022год. во тек се завршните работни активности за асфалтирање на кружниот тек кај „Национал“ Кочани. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим на сообраќајот, намалена брзина на движење, зголемено внимание и претпазливост, по можност користење…

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

СЕ АСФАЛТИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

Денеска започна асфлатирањето на дел од улицата „Раде Кратовче“, односно делот од крајната стационажа на улицата до пред ОУ „Раде Кратовче“. Претходно беше извршено орапавување на старата асфалтната површина, изработка на сливни решетки, промена на дел од уличните радници и беа поставени бекатон плочки на дел од тротоарите. Во текот на вчерашниот ден е извршена…

СЕ АСФАЛТИРА НОВАТА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

СЕ АСФАЛТИРА НОВАТА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Денеска започна асфалтирањето на новата коловозна лента на улицата „Стево Теодосиевски“. Во должина од 500 м се поставува првиот асфалтен слој од 8 см, а наредниве денови ќе се нанесе уште еден слој од 5 см. Градежните работи се одвиваат на потегот од Двојниот мост кон спојот со улицата „Димитар Влахов“, а ќе продолжат кон…

ИЗВЕСТУВАЊЕ – ВО ЧЕТВРТОК ЗАПОЧНУВА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ

ИЗВЕСТУВАЊЕ – ВО ЧЕТВРТОК ЗАПОЧНУВА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ

Од четврток, 12 мај 2022 година, почнува асфалтирањето на улицата „Гошо Викентиев“ во Кочани. Се повикуваат учесниците во сообраќајот на зголемено внимание и почитување на сообраќајната сигнализација. Општина Кочани

АСФАЛТИРАЊЕТО НА КРУЖНИОТ ТЕК КТ5 НА БУЛЕВАР „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“ Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА

АСФАЛТИРАЊЕТО НА КРУЖНИОТ ТЕК КТ5 НА БУЛЕВАР „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“ Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА

По вчерашното започнување на земјено-градежните работи и асфалтирање на кружниот тек КТ5 на булевар „Тодосија Паунов“, поставен e првиот слој асфалтна база, додека во текот на денешниот ден се поставува вториот слој. Се предвидува работните активности да завршат во текот на утрешниот ден, при што во следните денови ќе се работи на доуредување на тротоарските…

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА АСФАЛТ ОКОЛУ КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ПЕЧАТНИЦА „ГЕНЕКС“

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА АСФАЛТ ОКОЛУ КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ПЕЧАТНИЦА „ГЕНЕКС“

Од денес започнаа градежните работи на кружниот тек во непосредна близина на печатницата „Генекс“ во последно време нарекуван „Вози Мишко“. Од денес па во наредните три дена ќе се поставува асфалтен слој така по долго време учесниците во сообраќајот ќе ги немаат проблемите со кои се соочуваа во последните пет месеци. Токму денешните градежни работи…

ДА СЕ НАЈДЕ ВИНОВНИКОТ И ДА ЈА ВРАТИ ПРВОБИТНАТА СОСТОЈБА ОКОЛУ ДРВЦАТА

ДА СЕ НАЈДЕ ВИНОВНИКОТ И ДА ЈА ВРАТИ ПРВОБИТНАТА СОСТОЈБА ОКОЛУ ДРВЦАТА

Сакаме чиста животна средина а истата од ден на ден на било кој начин се трудиме да ја уништиме. На социјалните мрежи во текот на вчерашниот ден имаше реакции за недомаќинскиот однос на оние кои дел од асфалтот кој го користеле да направат паркинг простор на источната страна од ДК „Бели Мугри“ ставиле и околу…