Ознака: црвен крст

ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ – СОБРАНИ 38 КРВНИ ЕДИНИЦИ ВО СЕПТЕМВРИСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ – СОБРАНИ 38 КРВНИ ЕДИНИЦИ ВО СЕПТЕМВРИСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Скопје, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовна септемвриска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 38 крводарител од кои 15 лица до 30 годишна возраст и двајца првократни крводарители….

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 32 КРВНИ ЕДИНИЦИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 32 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Скопје, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовна крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 32 крводарител од кои 10 до 30 годишна возраст. Акцијата е 13–та по ред што…

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

Во организација на Црвен крст на  Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната јулска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 32 крводарител од кои 10 до 30 годишна возраст и двајца првократни дарители. Акцијата…

ОБЈАВЕН КОНКУРС ЗА ОБУКА НА НЕГУВАТЕЛИ ЗА СТАРИ ЛИЦА

ОБЈАВЕН КОНКУРС ЗА ОБУКА НА НЕГУВАТЕЛИ ЗА СТАРИ ЛИЦА

Врз основа на решение за верификација на посебна програма за Негувател/ка за помош и нега на стари лица,  Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Штип, распишува: К О Н К У Р С за обука за Негувател/ка за помош и нега на стари лица Се повикуваат сите заинтересирани лица од Кочани, Чешиново…

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната јунска крводарителска акција наменета за граѓанството.   На акцијата крв даруваа 31 крводарител од кои 10 до 30 годишна возраст. Акцијата е 10 –та…

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО

Одбележан 14 Јуни, Светскиот ден на крводарителството – крводарителот Евгенчо Милчевски доби признание за 100 пати дарувана крв По повод 14 Јуни, Светски ден на крводарителството, Општинската организација на Црвен крст Кочани, на мини свеченост во Мултикултурниот центар во Кочани додели признанија и крводарителски значки на повеќекратни крводарители од Кочани и Кочанско. На свеченоста беа…

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР „ПРВА ПОМОШ 2023“

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР „ПРВА ПОМОШ 2023“

Црвен крст – Кочани го реализираше Општинскиот натпревар на екипите по прва помош  – „Гошо Викентиев“, „Никола Карев“ и „Синиша Стоилов“. Екипата на СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани го освои првото место на Општинскиот натпревар на екипи по прва помош во категоријата младина и ќе го претставува Црвен крст Кочани на Државниот натпревар на екипи…

МАЈСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 23 КРВНИ ЕДИНИЦИ

МАЈСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 23 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната мајска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 23 крводарители од кои пет првократни и 6 млади дарители до 30 годишна возраст….

АПРИЛСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

АПРИЛСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Скопје, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната априлска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 48 крводарители од кои 4 првократни и 10 млади дарители до 30 годишна возраст….

МЛАДИНСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 29 КРВНИ ЕДИНИЦИ

МЛАДИНСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 29 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Црвен крст на Република С. Македонија – Општинска организација Кочани денеска во просториите на СОУ „Гошо Викентиев“ ја реализираше најавената младинска крводарителска акција. На крводарителската акција крв даруваа 29 лица, од кои 11 првократни крводарители и истата се реализираше со поддршка на екипа од Институтот за трансфузиона медицина – Скопје. „Акцијата е 6 – та…