Ознака: делеација

ВИСОКА ШВАЈЦАРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ЈА ПОСЕТИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СЕЛО МОЈАНЦИ

ВИСОКА ШВАЈЦАРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ЈА ПОСЕТИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СЕЛО МОЈАНЦИ

Денеска, висока Швајцарска делегација беше во посета на Општина Кочани и Причестителната станица за отпадни води во с. Мојанци, меѓу кои г-ѓа Irène Kälin, претседателка на Националниот совет на Федералниот парламент на Швајцарската Конфедерација, г-дин Martin Candinas, прв заменик претседател на Националниот совет, г-дин Eric Nussbaumer, втор заменик претседател на Националниот совет, г-дин Claudio Fischer,…

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА КОЧАНИ НА „ПРАЗНИКОТ НА РОЗАТА“ ВО КАЗАНЛАК

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА КОЧАНИ НА „ПРАЗНИКОТ НА РОЗАТА“ ВО КАЗАНЛАК

Оваа година по 119 пат беше организиран Празникот на розата во Казанлак, Република Бугарија, каде што гостуваше делегација од Општина Кочани. На традициналното празнување освен кочанската делегација, беа присутни уште многу други од сите страни на светот, при што беа разменети меѓусебни меѓународни искуства и претставување на меѓусебните култури. Во придружба на нашата делегација, присутни…