Ознака: дппе

ПРАКТИЧНА  ОБУКА  НА  ДОБРОВОЛНОТО  ПРОТИВПОЖАРНО  ДРУШТВО

ПРАКТИЧНА ОБУКА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО

Доброволното противпожарно друштво кое дејствува како поддршка на професионалната Територијална противпожарна единица Кочани, денеска го помина практичниот дел од обуката за да се стекнат со потребните сертификати. Практичната обука беше изведена на месноста викана Пресечена Скала. Раководителот на центарот за обука на дирекција за заштита и спасување, Рамадан Асани, истакна дека теоретскиот дел бил завршен…