репортажа

СКРОМНО ОДБЕЛЕЖАН „25 МАЈ ДЕНОТ НА МЛАДОСТА“ И РОДЕНДЕНОТ НА МАРШАЛОТ ТИТО

СКРОМНО ОДБЕЛЕЖАН „25 МАЈ ДЕНОТ НА МЛАДОСТА“ И РОДЕНДЕНОТ НА МАРШАЛОТ ТИТО

Дел од симпатизерите и поддржувачите на ликот и делото на Маршалот на Југославија и годинава на доста скромен и досега невообичаен начин го одбележаа денешниот ден, го одбележаа „25 Мај“ Денот на младоста и роденденот на Јосип Броз ТИТО. Главниот дел од манифестацијата беа неколкуте возила украсени со слики од Маршалот како и со Југословенски…

ПРОЕКТОТ „ЗЕЛЕН ЕРАЗМУС+“ ОДРЖАН ВО САНДАНСКИ (БУГАРИЈА)

ПРОЕКТОТ „ЗЕЛЕН ЕРАЗМУС+“ ОДРЖАН ВО САНДАНСКИ (БУГАРИЈА)

Професор Драги Рашков во перидот 18-20 мај беше дел од трансграничен семинар ,,Зелен Еразмус+” кој се оддржа во Сандански Р. Бугарија. Настанот беше организиран од Националните агенции за европски образовни програми и мобилност на Р.С. Македонија и Р. Бугарија како дел од меморандумот за соработка помеѓу двете Национални агенции. На настанот приссутвуваа организации и образовни…

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

Во присуство на гости и пензионирани пожарникари, Територијалната противпожарна едница – Кочани го одбележа 20 мај, Денот на пожарникарите во Македонија. Единицата ја поздрави градоначалникот Љупчо Папазов, кој го истакна задоволството што Кочани има пожарникарски состав што умее професионално да одговори на задачите и да се справи со предизвиците. На церемонијата Градоначалникот Љупчо Папазов ги…

ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ“

ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ“

Во пресрет на 20. Мај, „Денот на пожарникарите“, денес Територијалната Противпожарна Единица – Кочани во соработка со „Црвен Крст“ – Кочани спроведоа тактичко показна вежба во Компанијата „Амфенол Технолоџи“. Целта на вежбата беше спасување на вработените по евентуалното избивање на пожар како и давањето прва помош на ранетите во пожарот. На задоволство на присутните, и…

ЛМС И ЦРВЕН КРСТ КОЧАНИ – ЗАЕДНИЧКА ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ПРВА ПОМОШ

ЛМС И ЦРВЕН КРСТ КОЧАНИ – ЗАЕДНИЧКА ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ПРВА ПОМОШ

ЛМС – Кочани и Црвен крст реализираа показна вежба за укажување на прва помош за младата популација Локалниот младински Совет на Општина Кочани во соработка со волонтерите од Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска во Градскиот парк во Кочани реализираа показна вежба за укажување на прва помош. На вежбата присуствуваа ученици од основните…

ДПД ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ НАЈАВЕНАТА ГАЛА ВЕЧЕР

ДПД ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ НАЈАВЕНАТА ГАЛА ВЕЧЕР

ДПД Кочани организираше Гала вечер: Се надеваме на нашата подадена рака и вие ќе возвратите со подадена рака Како што веќе претходно беше најавено, вчера, среда (11.05.2022) година во просториите на ресторан Ла Спеса за првпат Доброволното противпожарно друштов Кочани (ДПД Кочани) организираше Гала вечер. Истата помина во пријатна и позитивна атмосфера, за што најдобро…

ДА, ДЕНЕС Е 1-ВИ МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТРУДОТ

ДА, ДЕНЕС Е 1-ВИ МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТРУДОТ

Да ги потсетиме оние кои знаат а се прават дека не знаат. Денес е 1-ви Мај „Меѓународниот ден на трудот“. Ако некогаш се славеше овој ден со „Мајска парада“ денес се слави само за да не се работи, да се има уште еден неработен ден, ден за уживање. Ако некогаш синдикатите организираа со свои програми…

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ИО „ЛАСТОВИЦА“ МУ СЕ ПОКЛОНИ НА ВЕЛИКАНОТ

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ИО „ЛАСТОВИЦА“ МУ СЕ ПОКЛОНИ НА ВЕЛИКАНОТ

Делегација од 10 извидници денес го претставуваше ИО „Ластовица“ од Кочани на свечениот настан по повод 117 години од загинувањето на македонскиот револуционер Никола Карев. Настанот се случи во М.В. Свиланово, во близина на селото Рајчани на падините на Осоговските Планини, во меморијалниот парк посветен на Карев. Извидниците својот марш го започнаа од манастирот „Св….

ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА  ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

Денеска Здружението на пензионери – Кочани ја одржа 7-та редовна седница на Собранието. Низ точките на дневниот ред освен разгледување и усвојување на извештаите од претходната година, беа донесени програмите за работа со финансискиот план за 2022 година. Претседателот на Здружението на пензионери, Ѓорѓи Серафимов, истакна дека во составот на програмите има збогатување во делот…

ДЕЦА ОД ГРАДИНКИТЕ ДА ГО ПРАВЕА, ПОДОБРО ЌЕ ИЗГЛЕДАШЕ

ДЕЦА ОД ГРАДИНКИТЕ ДА ГО ПРАВЕА, ПОДОБРО ЌЕ ИЗГЛЕДАШЕ

Проектот „Регулација на коритото на дел од „Кочанска река“ кој води низводно од последниот мост на реката па се до м.в. „Бавчалук“ требаше да даде еден нов многу поубав изглед на овој потег од градот. За жал денес местото изгледа повеќе тажно, отколку убаво. По неколку месеци од завршувањето на проектот сите недостатоци излегоа на…