Ознака: еко-пак

ПРОИЗВЕДЕНИ ПРВИТЕ ЕКО ПЛОЧКИ ЗА НАДВОРЕШНО УРЕДУВАЊЕ СО КОРИСТЕЊЕ НА ОТПАДНА ПЕТ ПЛАСТИКА ОД ОПШТИНИТЕ КОЧАНИ И ГЕВГЕЛИЈА

ПРОИЗВЕДЕНИ ПРВИТЕ ЕКО ПЛОЧКИ ЗА НАДВОРЕШНО УРЕДУВАЊЕ СО КОРИСТЕЊЕ НА ОТПАДНА ПЕТ ПЛАСТИКА ОД ОПШТИНИТЕ КОЧАНИ И ГЕВГЕЛИЈА

На настанот што се случи во текот на денешниот ден беше испромовирано производството на еко плочки за надворешно уредување од отпадна пластика и песок, кој за прв пат во нашата земја се произведе во рамки на овие проекти, и кој како сертифициран производ го најавува своето присуство на македонскиот пазар. Во процесот на производство на…

ЗАПОЧНА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕКО ПЛОЧКИ ЗА НАДВОРЕШНО УРЕДУВАЊЕ ОД ОТПАДНА ПЛАСТИКА И ПЕСОК

ЗАПОЧНА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕКО ПЛОЧКИ ЗА НАДВОРЕШНО УРЕДУВАЊЕ ОД ОТПАДНА ПЛАСТИКА И ПЕСОК

Добар дел од отпадната ПЕТ пластика од Кочани повеќе нема да завршува на депониите и измешана со другиот комунален отпад. Започна процесот на рециклирање на отпадна ПЕТ пластика и нејзина преработка во еко плочки за надворешно уредување. Во рамки на проектот „ Намалување на отпадна пластика на територија на Општина Кочани преку воспоставување на систем…