Ознака: ел. енергија

ОПШТИНА КОЧАНИ ОСТАНА БЕЗ ДОГОВОР ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

ОПШТИНА КОЧАНИ ОСТАНА БЕЗ ДОГОВОР ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

Општина Кочани остана без договор за снабдување со електрична енергија од слободниот пазар, односно од 1 јануари догодина ќе ја нема договорената цена по јавната набавка што се реализираше во септември годинава. Фирмата Соларпро холдинг ДООЕЛ – Скопје, која на тендерската постапка беше избрана за снабдувач, го раскинува договорот со образложение дека настанале нови услови…