Ознака: храна

ТРЕТО МЕСТО ЗА ГЛИГОР МИШОВ ВО НАТПРЕВАРУВАЊЕ НА ХРАНА НА ТРАДИЦИОНАЛЕН НАЧИН

ТРЕТО МЕСТО ЗА ГЛИГОР МИШОВ ВО НАТПРЕВАРУВАЊЕ НА ХРАНА НА ТРАДИЦИОНАЛЕН НАЧИН

Нашиот сограѓанин Глигор Мишов го освои третото место на VI  по  ред Меѓународен натпревар во подготовка на храна на традиционален начин „Гулашијада – Јесеново 2022“. На натпреварувањето кое на 30 Јули оваа година се одржа во Јесенова близу Деспотовац (Република Србија) учествуваа 17 екипи од државите од Балканот: Босна и Херцеговина, Хрватска, Романија, Македонија и…