известувања

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.11.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.11.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

За Четврток (30.11.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 13:00 часот:  Објект на фирма „Жанет Експорт“ на улица „Украинска“ и соседните објекти и објект на фирма „Дан Сан“ на улица „Унгарска“. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

УТРЕ КАЈ СТРИШАНСКА ЧЕШМА ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК „СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“

УТРЕ КАЈ СТРИШАНСКА ЧЕШМА ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК „СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“

Утре (Вторник) со почеток во 11:00 часот кај „Стришанска чешма“ продолжува традицијата.  По повод верскиот празник „Св. Архангел Михаил“ ќе се одржи црковно народен собир на кој се очекува по враќање од Виница да присуствува и владиката Иларион. Годинава честа да биде домаќин (кум) на чествувањето е Влатко Симеонов. Домаќинот ги поканува сите верници да…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 1711.2023 ГОДИНА (ПЕТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 1711.2023 ГОДИНА (ПЕТОК)

За Петок (17.11.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 13:00 часот:  Фирма ИТЦ Трејд и фирма Модиста на улица „Индустриска“ кај железничка станица. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН ГО  ИЗБРА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ВИНИЦА МИЛЕ ПЕТКОВ ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН ГО ИЗБРА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ВИНИЦА МИЛЕ ПЕТКОВ ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Во Кочани, во салата за состаноци во општинската зграда, Советот за развој на Источниот плански регион ја одржа тринаесеттата седница. На седницата Советот ги усвои измените на финансискиот план на Центарот за развој на Источниот плански регион за 2023 година, донесе одлука за преотстапување на изградениот објект „Партерно уредување во склоп на објектот Дом на…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 10.11.2023 ГОДИНА (ПЕТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 10.11.2023 ГОДИНА (ПЕТОК)

За Петок (10.11.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 11:00 – 13:30 часот: улиците: „14-та Бригада“, „Душан Петревски“, „Лазар Стоименов“, „Христијан Карпош“, „Осоговска“, „Цар Самоил“. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ  

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 09.11.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 09.11.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

За Четврток (09.11.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 08:30 – 15:00 часот: Оранжерии во с. Долни Подлог кај Зелена куќа, Фирма Агротреф – оранжерии, Објект на Геотерма. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 08.11.2023 ГОДИНА (СРЕДА)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 08.11.2023 ГОДИНА (СРЕДА)

За Среда (08.11.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 15:00 часот: улиците „Роза Петрова“  и „Раде Кончар“. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ПОКАНА ЗА ЗАЕДНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТИОТ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ДИМИТРИЈ

ПОКАНА ЗА ЗАЕДНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТИОТ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ДИМИТРИЈ

Почитувани верници Манастирчето Св.Димитриј -Трајаново трло – Кочани ве повикува на заедничка прослава да го чествуваме денот посветен на Светиот Великомаченик Димтриј. Вторник вечерна богослужба со почеток 16:00. После вечерната следува хуманитарна трпеза на љубовта од која сите соберени материјални средства ќе бидат насочени за довршување на манстирчето. Среда – утрена Богослужба со почеток во…

АПЕЛ ДО СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ: ДА СЕ СЛУШНЕ ГЛАСОТ НА НАРОДОТ

АПЕЛ ДО СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ: ДА СЕ СЛУШНЕ ГЛАСОТ НА НАРОДОТ

Почнувајќи од 25 септември 2023 година, Здружението на родители Родителски фронт започнa со собирање потписи за Петицијата “НЕ за родовата идеологија во училиштата, актите и документите на Општина Кочани”. Граѓаните покажаа совесност, самосвесност и силна одговорност, давајќи огромна поддршка на Петицијата. Граѓаните во голем број покажаа силна спротивставеност на родовата идеологија и индоктринација како зло…

ВО НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

ВО НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

Ноќта Сабота спрема Недела (28 Октомври спрема 29 Октомври) во 03:00 часот започнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат од 03:00 на 02:00 часот, што на некој начин ќе значи дека луѓето ќе имаат еден час повеќе спиење. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ