Ознака: концерт

МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ „КОНЦЕРТ ЗА НАШИТЕ МАЈКИ“

МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ „КОНЦЕРТ ЗА НАШИТЕ МАЈКИ“

По повод 8. Март Меѓународниот ден на жената, во Четврток (07. Март) во салата на „Мултикултурниот центар“ во Кочани ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани организира музички концерт насловен како „Концерт за нашите мајки“ Концертот е закажан за во 18:00 часот а од музичкото училиште ги покануваат заинтересираните на заедничка дружба. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА …

ОДРЖАН ПРВИОТ ОД СЕРИЈАТА ТРИ НОВОГОДИШНИ КОНЦЕРТИ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“

ОДРЖАН ПРВИОТ ОД СЕРИЈАТА ТРИ НОВОГОДИШНИ КОНЦЕРТИ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“

Денеска напладне, во Градскиот парк во Кочани, ОМУ „Ристо Јуруков“ го прикажа Новогодишниот концерт. Училишните хорови, во придружба на наставниците Дејан Стојанов, Зоран Христов и Љупчо Ѓорѓијев настапија со познати новогодишни теми. Хоровите ги подготвија наставниците Виктор Постолов и Љупчо Ѓорѓијев. Диригент е проф. м-р Марија Лазарова. Претпразнично, публиката ќе може да проследи уште две…

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТОТ ЕМИЛ РИБАРСКИ

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТОТ ЕМИЛ РИБАРСКИ

Во организација на ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани, утре (Петок) со почеток во  19:00 часот во салата на „Мулти Културниот Центар“ во Кочани солистички концерт ќе одржи пијанистот Емил Рибарски. На програмата ќе бидат дела од Шопен и Лист. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ВЕЧЕРВА ВО ГРАДСКИ ПАРК – КОЧАНИ ЗАБАВА СО „BLUE BALLS“

ВЕЧЕРВА ВО ГРАДСКИ ПАРК – КОЧАНИ ЗАБАВА СО „BLUE BALLS“

Вечерва (Саботна) со почеток во 19:00 часот во „Градски парк“ (Паркот на Револуцијата) – Кочани ќе настапи музичката група „Blue Balls“. Организаторот на забавата ве повикува на добра музика и дружење. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

КОНЦЕРТ НА МУЗИЧКОТО ТРИО „MUSICA VIVA“

КОНЦЕРТ НА МУЗИЧКОТО ТРИО „MUSICA VIVA“

Вечерва во „Фоаје“ при НУ Центар за култура – Кочани, музичкото трио „Musica viva“ одржа концерт насловен како „Музички бисери во класичната музика“. М-р Марија Илиева, Ангелина Павлова и Стојан Наумовски со својата изведба им подарија на присутните една незаборавна вечер. Инаку ова е првиот културен настан во месец Јули  кој го организира НУ Центар…

СПЕКТАКУЛАРЕН КОНЦЕРТ НА НУ АНСАМБЛ ЗА НАРОДНИ ИГРИ И ПЕСНИ „ТАНЕЦ“ ОД СКОПЈЕ

СПЕКТАКУЛАРЕН КОНЦЕРТ НА НУ АНСАМБЛ ЗА НАРОДНИ ИГРИ И ПЕСНИ „ТАНЕЦ“ ОД СКОПЈЕ

Под мотото „Изворни минијатури“ НУ Ансамбл за народни игри и песни „Танец“ од Скопје во Вторник (27 Јуни) во салата на НУЦК „Бели Мугри“ во Кочани со почеток во 20:00 часот ќе одржи спектакуларен концерт. На концеретот ќе бидат изведен народните ората: „Манукот“, „Глувонемо“, „Копачка“, „Ситното“, „Машкото“, „На три пата“, „Патрунино“, „Малешевка“, „Кукурику петле“, „Тоска“,…

МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Со концерт на наградените ученици од државните и меѓународните натпревари и настапи на хорот, наставници и на оркестарот од традициски инструменти,  Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ го одбележа патрониот празник – 67-годишнината од своето постоење и 96. роденден на неговиот основач, професорот Јуруков. Директорката на училиштето Марија Лазарова го истакна задоволството од континуирано високите резултати…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ПОКАНУВА НА  КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ПОКАНУВА НА КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

По повод Патрониот празник на училиштето, утре (Понеделник) во салата на „Мултикултурниот Центар“ во Кочани ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани организира концерт. Цитирајќи го Бертолд Авербах организаторите на концертот порачаа: „Музиката е единствениот светски јазик, не треба да се преведува. Душата зборува со душата во неа. Нашите души ќе зборуваат за Вас на концертот по…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА УТРЕ  (ВТОРНИК)  НАЈАВУВА „МУЗИЧКИ КАРАВАН“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА УТРЕ (ВТОРНИК) НАЈАВУВА „МУЗИЧКИ КАРАВАН“

ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани за утре (Вторник) најавува „Музички караван“. Најпрвин со почеток во 12:00 часот во просториите на училиштето ќе се одржи предавање на тема: „Поставување на раката кај децата почетници по пијано“, а предавач е проф. д-р Милица Шкариќ – професор на Музичка академија при УГД Штип. Во 14:00 часот е закажан…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ, ОДРЖА КОНЦЕРТ „88 КЛАВИШИ НА ПИЈАНОТО“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ, ОДРЖА КОНЦЕРТ „88 КЛАВИШИ НА ПИЈАНОТО“

Уште едно  прекрасно дружење со  младите музичари од ОМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани, уште еден прекрасно организиран концерт од младите музичари на училиштето. Овој пат. На 88 ден во годината за 88 клавиши на пијаното, младите ученици – пијанисти од ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани во просториите на училиштето одржаа незаборавен концерт. Дека се беше…