Ознака: концерт

НАЈАВЕНИ КОНЦЕРТИ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

НАЈАВЕНИ КОНЦЕРТИ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

По повод 8-ми Март „Меѓународниот ден на жената“ ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани ќе одржи два концерта. Првиот концерт ќе биде одржан на 06.03.2020 година (Понеделник) со почеток во 18:00 часот во ДК „Бели Мугри“ Фоаје – 1 во Кочани, додека вториот концерт е закажан за 09.03.2023 година (Четврток) во ДК „Тошо Арсов“ во Виница…

„НОВОГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ“ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ И НА ОТВОРЕН ПРОСТОР, МЕЛЕМ НА ДУШАТА

„НОВОГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ“ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ И НА ОТВОРЕН ПРОСТОР, МЕЛЕМ НА ДУШАТА

Годинешната културно-забавна програма организирана во „Паркот на Револуцијата“ во Кочани како дел од ,,Новогодишен базар“ беше полн погодок. Целата организација беше на високо ниво, а групите на ученици од училиштата и од градинките допринесоа многу посетители да бидат радосни и насмеани. Таа убавина не можеше да се случи без учениците од ОМУ „Ристо Јуруков“ од…

„ЕКСТРА ФУНГИ“ И „МЕТАС“ ДОДЕЛИЈА НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА НА УЧЕСНИЦИТЕ НА НОВОГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ

„ЕКСТРА ФУНГИ“ И „МЕТАС“ ДОДЕЛИЈА НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА НА УЧЕСНИЦИТЕ НА НОВОГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ

Компанијата „Екстра Фунги“ од Кочани и конфекцијата „Метас“ од Кочани им поделија новогодишни пакетчиња на сите дечиња, учесници на завршниот новогодишен концерт, кој во организација на ОМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани се одржа во „Паркот на Револуцијата“ како дел од годинешниот „Новогодишен базар“. С.  Ивановски

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „РИСТО ЈУРУЈКОВ“ НА ОТВОРЕНО

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „РИСТО ЈУРУЈКОВ“ НА ОТВОРЕНО

Во склоп на овогодинешната новогодишна музичка програма во Градскиот парк, традиционалниот Новогодишен концерт на ОМУ „Ристо Јуруков“ ќе се одржи на отворено во Градскиот парк во деновите: 27.12.2022 – 15 часот (денеска) 28.12.2022 – 12 часот 29.12.2022 – 17 часот

КОНЦЕРТИ НА ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД ОРИЗАРИ

КОНЦЕРТИ НА ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД ОРИЗАРИ

За време на викендот (Сабота и Недела),ФА „Љупчо Сантов“ од Оризари.одржа два концерти, Саота во Зрновци и Недела традиционалниот 21. во Оризари. „Фолклорниот Ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари поточно играорнитге групи од Оризари иЗрновци викендов одражa Новогодишни концерти. Во саботата концерт со играорната група во Зрновци се одржа во Домот на културата во Зрновци, а…

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД НАСЕЛБА ОРИЗАРИ

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД НАСЕЛБА ОРИЗАРИ

Утре (Недела) со почеток во 17:00 часот во Домот на култура Оризари, Фолклорниот Ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари ќе одржи Новогодишен концерт. По завршувањето на концертот следува традиционалната богата Новогодишна лотарија. Сите заинтересирани што ќе изразат желба да учествуваат во Новогодишната лотарија ќе можат тоа да го остварат со купениот талон кој чини 50,00 денари.

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ЖЕЛНИ ЗА КУЛТУРНИ НАСТАНИ

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ЖЕЛНИ ЗА КУЛТУРНИ НАСТАНИ

Во минато во склоп на училишните програми учениците имаа можност да посетат културни настани и институции надвор од градот во кој учат. Во последните неколку години таа процедура стана отежната, скоро невозможна. Имено по желба на учениците и во организација на професорката по музичко образование Жаклина С. Јорданова 100 ученици од 9 одд. од ОУ…

ЗАВРШЕН  КОНЦЕРТ НА  ФА „МУГРИ“ И ОРКЕСТАРОТ ЗА ИЗВОРНИ  НАРОДНИ ПЕСНИ И ОРА ПРИ НУЦК „БЕЛИ МУГРИ” – КОЧАНИ.

ЗАВРШЕН КОНЦЕРТ НА ФА „МУГРИ“ И ОРКЕСТАРОТ ЗА ИЗВОРНИ НАРОДНИ ПЕСНИ И ОРА ПРИ НУЦК „БЕЛИ МУГРИ” – КОЧАНИ.

Датум: 22.10.2022 година Време:17:00 часот Место: „Летна сцена“ На концертот освен ФА „Мугри“ ќе настапат и: -ФА „Јанко Глигоров“ при ДК „Крсте Мисирков“ (Свети Николе( -ФА „Велигденски цветови“ с. Јаргулица  (Радовиш) -КУД „Коле Неделковски“  (Велес) -Фолклорна група при НУЦК  „Никола Јонков Вапцаров“ – Делчево

НА 15. СЕПТЕМВРИ ВО МУЛТИКУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР – КОНЦЕРТ НА ИВАНА МАЗНЕЈКОВА

НА 15. СЕПТЕМВРИ ВО МУЛТИКУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР – КОНЦЕРТ НА ИВАНА МАЗНЕЈКОВА

В четврток, на 15 септември, со почеток во 19 ч. во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, под наслов „200 години Цезар Франк“, концерт на пијано ќе одржи Ивана Мазнејкова. Мазнејкова е ученичка во четврта година во ДМУЦ „Сергеј Михајлов“ во Штип, во класата на проф. Славчо Величков. Активен учесник е на мастеркласови на професори…

ЗАХИР РАМАДАНОВ СО СВОЈОТ ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР НА ГОЛЕМ КОНЦЕРТ ВО БЕЛГРАД

ЗАХИР РАМАДАНОВ СО СВОЈОТ ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР НА ГОЛЕМ КОНЦЕРТ ВО БЕЛГРАД

Познатиот музичар на труба Захир Рамаданов од Кочани кој настапуваше повеќе од 35 години на сцена со кралицата на ромската музика Есма Реџепова утре (Петок 02.09.2022) со својот дувачки оркестар Захир Рамаданов Брас Бенд ќе настапува на големиот концерт во Београд. С.  Ивановски