Ознака: македонијапат

ИСЕЧЕНА ЗАШТИТНАТА ОГРАДА НА ДЕЛНИЦА НА КОЈА СЕ ВОЗИ И ПРЕКУ 100 КМ/ЧАС

ИСЕЧЕНА ЗАШТИТНАТА ОГРАДА НА ДЕЛНИЦА НА КОЈА СЕ ВОЗИ И ПРЕКУ 100 КМ/ЧАС

Како што ни јавува наш читател заштитната ограда кај „Маџарски ниви“ била исечена а при тоа и рабник (ивичњак) е отстранет. Претпоставката на нашиот читател е дека некој си отвори простор за полесно да стигнува до целта, па ги замолува надлежните да интервенираат и да ја санираат штетата бидејќи како што спомнува на тој дел…

РЕАКЦИЈА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

РЕАКЦИЈА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Учесниците во сообраќајот со реакција поради не обележената барикада од земја поставена на магистралниот пат Делчево-Штип. Како што не информираат поради градежни работи на тој потег за безбедност на работниците но не и на другите учесници во сообраќајот на самиот пат била истурена поголема количина земја а никаде пред тоа немало поставен знак, така да…

СНЕГОТ ГИ ИЗНЕНАДИ „МАКЕДОНИЈА ПАТ“, ПАТОТ КОЧАНИ-ПОНИКВА НЕИСЧИСТЕН, ВОЗИЛА СЕ ВРАЌААТ

СНЕГОТ ГИ ИЗНЕНАДИ „МАКЕДОНИЈА ПАТ“, ПАТОТ КОЧАНИ-ПОНИКВА НЕИСЧИСТЕН, ВОЗИЛА СЕ ВРАЌААТ

По се изгледа дека денешниот снег по  кој знае која година по ред ги изненади вработените во „Македонија пат“.  Како што не информираат нивното возило еднаш отишле до Пониква, се паркирало а љубителите на зимскиот туризам ги оставиле на милост и немилост. Граѓаните утринава се интересирале за проодноста на патот и добиле информација дека несметано…