РЕАКЦИЈА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

август 20, 2022
1 минути

Учесниците во сообраќајот со реакција поради не обележената барикада од земја поставена на магистралниот пат Делчево-Штип.

Како што не информираат поради градежни работи на тој потег за безбедност на работниците но не и на другите учесници во сообраќајот на самиот пат била истурена поголема количина земја а никаде пред тоа немало поставен знак, така да сета среќа што некои во последен момент ја избегнале барикадата.

Инаку како што не информираат поставената земја е недалеку од клучката на патот што излегува од Кочани кај конфекцијата „Прима“ и се спојува со т.н. „Гробник“.

Има ли некој да го обезбеди овој потег или ќе чекаме нешто непредвидено да се случи?

С. Ивановски