Ознака: млади

ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА ОДБОРОТ НА МЛАДИНСКА БАНКА ЗА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА ОДБОРОТ НА МЛАДИНСКА БАНКА ЗА ОПШТИНА КОЧАНИ

Со поддршка од германската фондација Шилер Хелфен Лебен, младите од Кочани оваа година повтoрно можат да се вклучат во реализацијата на проектот Младински локални банки. Младинските банки претставуваат иновативен модел и програма за создавање грантови преку кои се овозможува финансирање на локални проекти од неформални групи млади со цел да се унапреди заедницата. Младите ќе…

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНА ТРИБИНА ВО ВРСКА СО ПОДГОТОВКА НА ЛМС

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНА ТРИБИНА ВО ВРСКА СО ПОДГОТОВКА НА ЛМС

По формирањето на Локалниот младински совет и верификацијата на неговите членови  од стана на Советот на Општина Кочани, Советот на млади одржа две работни средби. На првата работна средба, односно на првата одржана седница за  Претседател на Локалниот младински совет едногласно беше избран  Иле Матеничарски, долгогодишен член и волонтер во Општинската организација на „Црвен Крст“ Кочани, а за заменик-претседател е…

РАСПИШАН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА МЛАДИНСКИОТ  СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

РАСПИШАН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА МЛАДИНСКИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

По одржаната трета седница на Локалното собрание на млади на Општина Кочани на 26 ноември 2021 година, од страна на членовите на Собранието, беше изгласано повторно распишување на јавниот повик за пријавување членови на Младинскиот совет на Општина Кочани, заради недоволен број номинирани кандидати на претходно распишаниот јавен повик во месец јули годинава. Новораспишаниот јавен…

ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА ЛОКАЛНОТО СОБРАНИЕ НА МЛАДИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА ЛОКАЛНОТО СОБРАНИЕ НА МЛАДИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Локалното собрание на млади на Општина Кочани, денеска во салата за состаноци на Општина Кочани ја одржа третата седница. Поради тоа што на претходниот јавен повик кој беше распишан на 01.07.2021 година и траеше 15 дена од денот на распишување немаше доставено доволен број пријави, т.е. доволен број номинирани кандидати за членови на младинскиот совет,…