Ознака: полициски синдикат

ПРВАТА  ПОЛИЦИСКА  „ПОЛИЦИЈАДА“  РЕАЛИЗИРАНА  НА  ПОНИКВА

ПРВАТА ПОЛИЦИСКА „ПОЛИЦИЈАДА“ РЕАЛИЗИРАНА НА ПОНИКВА

Изминатиот викенд (Сабота и Недела) во организација на НСП (независен Синдикат на Полицијата) на Пониква се одржаа Првите централни спортски игри насловени како  Првата полициска „Полицијада“. На игрите учествуваа околу 420 вработени од редовниот состав на полицијата, од судската, шумската и затворската полиција. Се натпреваруваа во одбојка, стрелање со воздушна пушка, баскет, шах, пикадо, бадмингтон,…