Ознака: ролер-скијање

НА ПОНИКВА СЕ ОДРЖА ВТОРИОТ МЕЃУНАРОДЕН РОЛЕР-СКИ НАТПРЕВАР

НА ПОНИКВА СЕ ОДРЖА ВТОРИОТ МЕЃУНАРОДЕН РОЛЕР-СКИ НАТПРЕВАР

Изминативе три дена, од 12 до 14 септември, на Пониква се одржа Вториот меѓународен ФИС ролер-ски натпревар. Скијачката федерација на Македонија, со поддршка на Општина Кочани  денеска во ресортот „Магнолија“ ги додели наградите на најуспешните натпреварувачи. Во оваа дисциплина во нордиското скијање годинава учествуваа натпреварувачи од Македонија, Србија, Грција и Унгарија. Од лани, овој натпревар…

НА ПОНИКВА СЕ ОДРЖА ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН РОЛЕР-СКИ НАТПРЕВАР

НА ПОНИКВА СЕ ОДРЖА ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН РОЛЕР-СКИ НАТПРЕВАР

Организаторите на Првиот меѓународен ролер-ски натпревар, што се одржа на Пониква, денеска ги доделија наградите на најуспешните натпреварувачи. На настанот присуствуваше и градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, кој го поздрави овој натпревар на Пониква и неговото влегување во календарот на Скијачката федерација, со што се создаваат нови можности за развој на спортскиот туризам на…

ОД 12-14 СЕПТЕМВРИ ПРВ МЕЃУНАРОДЕН ФИС-РОЛЕР СКИ НАТПРЕВАР

ОД 12-14 СЕПТЕМВРИ ПРВ МЕЃУНАРОДЕН ФИС-РОЛЕР СКИ НАТПРЕВАР

Во период од 12 до 14 Септември 2022 година ќе се одржи првиот меѓународен ФИС-Ролер ски натпревар на Пониква како дисциплина во нордиското скијање, со поддршка на Скијачката Федерација на Македонија. Учествуваат натпреварувачи од Македонија, Србија, Грција, Бугарија и Босна и Херцеговина. Локалитетот Пониква е избран бидејќи ги поседува сите природни реткости и капацитети за…