Ознака: садови за отпад

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ФИРМА ОД КОЧАНИ ПОРАДИ ЗАГРОЗУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА СО ОТПАД

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ФИРМА ОД КОЧАНИ ПОРАДИ ЗАГРОЗУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА СО ОТПАД

Одделението за внатрешни работи Кочани во координација со Државен инспекторат за животна средина до Основно јавно обвинителство Кочани поднесе кривична пријава против: О.Т.(44) , правно лице од Кочани и Н.Н.(22) од Кочани во својство на одговорно лице во правното лице поради постоење основи на сомнение дека сториле кривично дело „Загрозување на животната средина со отпад“…

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА САДОВИ ЗА СОБИРАЊЕ ХАРТИЈА И КАРТОН

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА САДОВИ ЗА СОБИРАЊЕ ХАРТИЈА И КАРТОН

Деновиве започна поставувањето на специјални садови исклучиво за собирање на хартија и картон. Тие се во непосредна близина на контејнерите а истите ги поставува компанијата „Еко проект“ – Кочани. Со овие садови ќе се селектира комуналниот отпад од отпадот на хартија и картон. Засега компанијата ќе постави десет такви садови што не значи дека овде…