Ознака: сеќавања

ЧЕТИРИ  ГОДИНИ  БЕЗ   КОЧАНСКАТА  МУЗИЧКА ИКОНА  –  КАНГО

ЧЕТИРИ ГОДИНИ БЕЗ КОЧАНСКАТА МУЗИЧКА ИКОНА – КАНГО

Четири години поминаа откако помеѓу нас не е една од Кочанските музички икони – Канго. Го нема физички на музичките настани, на читањето поезија, на забавите во Градскиот Трговски Центар, на седенките во паркот, но неговиот немирен и освежувачки дух кој сега му недостасува на Кочани е уште присутен, и ќе биде присутен во „градот…