Ознака: спасувачка служба

ВО  КОЧАНИ  ФОРМИРАНО  ДРУШТВО  ЗА  СПАСУВАЊЕ  ВО  ПЛАНИНСКИ  УСЛОВИ

ВО КОЧАНИ ФОРМИРАНО ДРУШТВО ЗА СПАСУВАЊЕ ВО ПЛАНИНСКИ УСЛОВИ

На ден 29.06.2022 година (Среда) во Информативниот центар на општина Кочани лоциран на „Пониква“ за потребите на ДПСС „Осогово“ Кочани од страна на Дирекцијата за заштита и спасување реализирана е потребната обука за успешно и непречено извршување на основната и примарна задача на друштвото спасување на планина. На обуката како гости присуствуваа и членовите на…