Ознака: спортска сала

НА ПОТЕГ СЕ НАДЛЕЖНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, СТОРИТЕЛИТЕ МОРА ДА БИДАТ ОТКРИЕНИ

НА ПОТЕГ СЕ НАДЛЕЖНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, СТОРИТЕЛИТЕ МОРА ДА БИДАТ ОТКРИЕНИ

Нов чин на вандалско однесување се случил по се изгледа за време на викендот. Утринава една од страните на Спортската сала на ОУ „Никола Карев“ осамна со графити исти или речиси слични како оние кои пред неколку месеци беа цртани на „Споменикот на слободата“. Преголемата демократија почна да оди по друг колосек. Одговорните во ОУ…

СОВЕТНИЦИТЕ ИЗГЛАСАА, КОЧАНСКИОТ КОШАРКАРСКИ ХРАМ ВО ИДНИНА ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО „САШО ЛАЗАРОВ – ЧАПО“

СОВЕТНИЦИТЕ ИЗГЛАСАА, КОЧАНСКИОТ КОШАРКАРСКИ ХРАМ ВО ИДНИНА ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО „САШО ЛАЗАРОВ – ЧАПО“

Предлогот на советникот Венко Крстевски Градската спортска сала, кочанскиот кошаркарски храм во иднина да го носи името „Сашо Лазаров – Чапо“ едногласно беше прифатен. Така одлучија сите 17 присутни советници на денешната 5-та седница на Советот на Општина Кочани. Сашо Лазаров – Чапо остави длабока трага во кочанската кошарка. Почна уште како дете во КК…