Ознака: средба

СРЕДБА НА ПРОФЕСОРИТЕ ПО ГЕОГРАФИЈА

СРЕДБА НА ПРОФЕСОРИТЕ ПО ГЕОГРАФИЈА

Во текот на вчерашниот ден (Понеделник) Кочани беше домаќин на традиционалната географска средба во организација на ЗПГМ (Здружение на професори по географија на Македонија „Проф. Д-р. Љубе Миленковски“ од Скопје.) На средбата присуствуваа околу 50 професори од целата држава. Работниот дел од средбата се одржа во кабинетот по географија во ОУ „Никола Карев“ каде беше…

ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА, СРЕДБА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ОД КОЧАНИ ВО ПРЕСРЕТ НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА, СРЕДБА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ОД КОЧАНИ ВО ПРЕСРЕТ НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Традицијата и годинава продолжи, откако на заедничка маса седнаа претставници од градежните фирми, стовариштата, занаетчии и сите останати учесници од областа на градежништвото во Кочани. По тој повод тие испратија Соопштение во кое се вели: „И годинава на иницијатива на Градежниот инспектор Николчо Гоцев од Кочани, продолжена е традицијата каде што се прави заедничка предновогодишна…

ЌЕ ДОБИЕ ЛИ ОПШТИНА КОЧАНИ СО ПОДДРШКА НА УСАИД ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ?

ЌЕ ДОБИЕ ЛИ ОПШТИНА КОЧАНИ СО ПОДДРШКА НА УСАИД ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ?

Општина Кочани со поддршка на УСАИД ќе добие физибилити студија за воспоставување јавно-приватно партнерство за изградба и стопанисување со фотонапонски електроцентрали. Студијата ќе ја работи експертски тим во рамки на два проекти финансираани од Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Станува збор за регионалниот проект Поврзани за развој (Connect for Growth – C4G) и…

ДЕНЕС, РЕГИОНАЛНА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА „ЕУ ЗА ТЕБЕ“

ДЕНЕС, РЕГИОНАЛНА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА „ЕУ ЗА ТЕБЕ“

Во рамки на кампањата „ЕУ за тебе“, денеска во Хотел „Сити Ин“ – Кочани во периодот од 17 до 20 часот ќе се организира регионалнa информативнa сесиja за Механизмот за граѓанска отпорност на ЕУ. На настанот организациите ќе бидат информирани за повикот за предлози и подетално ќе бидат презентирани критериумите и насоките за апликантите. За…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СРЕДБА СО УЧЕСНИЦИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СРЕДБА СО УЧЕСНИЦИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

Во организација на Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари, а по повод верскиот празник Ѓурѓовден, вчера започна деветтиот Меѓународен фолклорен фестивал „Традиционални ѓурѓовденски обичаи, песни и ора“, којшто оваа година се одржува од 5 до 8 мај. По тој повод, денеска гости од Црна Гора, како и членови на Фолклорниот ансамбл „Бјела“ од Херцег Нови,…

СТАРТАП МАКЕДОНИЈА НА РАБОТЕН СОСТАНОК ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

СТАРТАП МАКЕДОНИЈА НА РАБОТЕН СОСТАНОК ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани заедно со вработени од општинската администрација, вчера одржaа работен состанок со невладината организација Стартап Македонија. Oваа организација работи со цел да ги обедини чинителите во екосистемот, стартапите, основачите и инвеститорите, со цел иновациите да бидат претворени во успешни бизниси. На работниот состанок претставниците од Стартап Македонија ги презентираа нивните активности и…

РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ОПШТИНА ПЕРНИК

РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ОПШТИНА ПЕРНИК

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов оствари средба со градоначалникот на Општина Перник, Станислав Владимиров. Средбата беше одржана во општинската зграда на Општина Перник, Република Бугарија. На одржаната средба двете страни разговараа за досегашните спроведени проекти, дел од нив од особено капитално значење, како што се водоводни, инфраструктурни и културни проекти. Во текот на разговорот…

РАБОТНА СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ И ИЗВРШНИОТ ДИРЕКТОР НА КОМПАНИЈАТА „МЕРИСТЕМ ТОБИ“

РАБОТНА СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ И ИЗВРШНИОТ ДИРЕКТОР НА КОМПАНИЈАТА „МЕРИСТЕМ ТОБИ“

Денеска во кабинетот на градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов беше одржана работна средба со Гунтер Капраун, генерален директор и Кабир Бариов, извршен директор на компанијата „Меристем Тоби“ во Кочани. Одржаната средба беше со цел размена на искуства и разговор за идна можна соработка, како и информирање и промовирање на бизнис плановите на компанијата, со…

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СЕКО

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СЕКО

Денеска во просториите на Општина Кочани се одржа работен состанок меѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, Клиф Хамер, регионален советник за инфраструктура и животна средина при Швајцарската амбасада и Станислава Додева, претставник од СЕКО. На работниот состанок се разговараше за сите активности кои досега беа спроведени и извршени, како и за тековните проекти. Станува…

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАДЕЖНИ И ПРОЕКТАНТСКИ ФИРМИ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАДЕЖНИ И ПРОЕКТАНТСКИ ФИРМИ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Денес, Општина Кочани организираше средба со претставници на градежни и проектантски фирми и претставници на слични дејности од општината. Целта на средбата беше меѓусебно запознавање и споделување искуства и проблеми со кои се соочуваат во нивното работење. На средбата присуствуваше и градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и претставници од Секторите за урбанизам и уредување…