Ознака: знамиња

ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО ГРДОВЦИ БАРААТ ПОД ИТНО ДА СЕ ЗАМЕНАТ СКИНАТИТЕ ДРЖАВНИ ЗНАМИЊА

ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО ГРДОВЦИ БАРААТ ПОД ИТНО ДА СЕ ЗАМЕНАТ СКИНАТИТЕ ДРЖАВНИ ЗНАМИЊА

Како што ни пишуваат жители од селото Грдовци веќе подолг период ѕтите знамиња поставени на јарболот на сред село се искинати и дека подобро е да ги тргне некој отколку да бидат срам и за селото и за општината. Неколкупати апелирале да се заменат со нови но нивните апели до ден денес не вродиле со…

ГЕРИЛА АКЦИЈА НА „ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ“

ГЕРИЛА АКЦИЈА НА „ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ“

Ако досега дел од „ноќните птици“ вршеа герила акција со расфрлање на смет каде ќе им текне, со уништување на заеднички добра, еве денес на еден од најголемите Македонски празници, на денот на  „Денот на просветителите“ акцијата е изведена малку поцивилизирано. Имено на столбовите на излезот од градот се веат двете знамиња и официјалното и…